edytus Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 jak zapewne wszyscy piszący tutaj nie przypuszczałam, ze kupno roweru to taka mordęga. W sklepie niby już wybrałam ale postanowiłam poczytać opinie, testy i zaczęły się schody. szukam rowerów dla siebie i męża. byliśmy zdecydowani na: SCOTT Aspect 29 Tour ale ja baba jestem i ta szara szarość mnie odstrasza, poza tym wydaje mi się że na GIANT Talon 29er 1 było mi wygodniej.... do tego dochodzi osprzęt na którym oboje się nie znamy... i tu pojawia się prośba - plissss co radzicie? znalazłam jeszcze takie: Gary Fisher Mamba CUBE Analog 29 Author DEXTER 29 Unibike Evo 29 hmmm bądż tu mądry i kup rower.... jazda głównie utwardzonymi drogami ale leśne trakty też nam się marzą - bez szaleństw bo bedziemy jeździć z synem który jak na razie ma najlepszy z nas rower. My mamy rowery typowo miejskie i bardzo brakuje nam w nich możliwości jazdy w terenie "pozaasfaltowym". proszę o pomoc ewentualnie jakieś inne propozycje bo o firmach rowerowych również mamy blade pojęcie.
Gość voytec Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Jako że jesteś kobietą właśnie to najlepszy będzie rower z możliwie najkrótszą górną rurą co pozwoli uzyskać mniej wyciągniętą a co za tym idzie wygodniejszą pozycję. I tu wygrywa Talon 29er 1. Pozostała reszta ma zdecydowanie bardziej sportowe zacięcie i mogą być tak wygodne a na pewno będą wymagały przyzwyczajenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.