DuneR Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam. Czy Fox podaje gdzieś orientacyjnie jakie ciśnienie zapodać do swoich amortyzatorów? Może ktoś coś podpowie, żeby się zbytnio nie bawić. Rower: Enduro/Fr : Cube Fritzz Tył: Float RP23 160 Przód: Talas 160/130/100 Waga: 60kg (ewentualnie +5kg). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Cube zaleca we Fritzzu SAG w okolicach 20% http://www.cube.eu/pl/service/manuals/?jumpurl=uploads%2Fmedia%2FCubeDaempfereinstellung.pdf&juSecure=1&mimeType=application%2Fpdf&locationData=374%3Att_content%3A2678&juHash=37fdcf5c94f10e645cfeb21515cd3d56f767ac11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Tu jest tabelka prosto od Cube: klik Ale daj sobie spokój z tabelkami, traktuj podane ciśnienia najwyżej jako ustawienie wyjściowe. A potem załóż zipa (lub oring) i testuj różne możliwości. Widzę, że link niespecjalnie chce działać. Poszukaj na stronie, która się otworzy, pliku "FOX_Setup_DTC_Series.pdf" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 na stronie santy też masz rozpiskę z tego co pamiętam. ja wiem że giant zalecał waga x2,2 = ciśnienie w psi czyli dla ciebie coś koło 130psi sag powinien mieć do takich skoków 20-25% (co chyba jest zarówno dla santy i gianta takie samo zalecenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Co ma Santa czy Giant do Cube? Inne przełożenie, inne zawieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
netta1987 Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 santa i giant virtuale ja napisałem że santa podaje a dałem dla porównania bo o ile dobrze pamiętam miały podobne zalecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Nadal nie rozumiem, co to niby wnosi do tematu, skoro to całkowicie odmienne konstrukcje. Jesteś kolejnym wyznawcą "Jedynego Świętego Wzoru"? Bo już jeden tu taki był. Swoją drogą, Fritzz to czterozawias. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Może ktoś coś podpowie, żeby się zbytnio nie bawić. To mozje jeszcze popros kogos, zeby Ci te amory ustawil.....! Na tabelki nie patrz, bo to co tam podaja to mozna.... o tym zapomniec. Masz pompke, to ustawawiaj sobie sagi w zakresie, powiedzmy 10-30% +/- az znajdziesz takie, ktore Ci sie spodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.