Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] SCOTT Nitrous 30 + XTR itp.

Kimer

Pytanie

Witam Serdecznie. Ostatnio zakupilem rower, ktory zawsze chcialem miec :) ze wzgledu na rame.

Wiem, sa 100 razy lepsze ramy ale taka wlasnie mnie odpowiada i jest w SUPER stanie i XL !!!

Poniewaz rower ma juz troche latek, postanowilem wymienic graty.

na dobry poczatek :D

- uchwyty Scott blue

- pedy DMR V8 blue

- opony Schwalbe Nobby Nic 2.40

- opony Schwalbe Nobby Nic 2.25 EVO czarno-biale

i aby go troche podsmarowac zakupilem dwa Pedro'sy na sucho i mokro

310320125207.jpg

Tu jest wiecej fotek - ImageShack Album - 11 images

I teraz inne graty, ktore zakupilem w tym tygodniu...wiem, ze troche przesadzilem jak na swierzaka ale mialem OKAZJE a nie o wage tu chodzilo :)

- korba Shimano XTR FC-M970 175mm

- shiftery Shimano XTR M970 Rapid 9 + przewody XTR

- tylna przerzutka Shimano XTR M972 Shadow SC

- hamy Avid Elixir 5 2012 + tarcze Avid HS1 przednia 200mm i na tyl 180mm

Jezeli chodzi o stan wszystkich gratow pod upgrade to oprocz korby wszystko NEW.

Teraz chcialem zakupic kasete i lancuch i wlasnie mam pytanie do WAS jaka kupic ???

czy XT 770 11 34 ? a moze deore wystarczy HG61 11 34 ?

a moze cos innego dopiero zaczynam przygode rowerowa wiec bardzo prosze o porade :thanks:

Pozdrawiam

Remik

Rekomendowane odpowiedzi

OK dzieki za sensowne info :thumbsup:

Poczekam jeszcze tydzien bo mam na oku aukcje z zepsutym amorem - dokladnie taki jak mam

Wiec jak sprawa " wentylowa" sie rozwiaze pozytywnie to zostanie ten amor.

Jak nie to nowe mocne kola + odpowiedni amor pod to wszystko...

... przyszla juz ochrona :)

dddzi.jpg

12760324.jpg

... idzie jeszcze kiera Nukeproof :thumbsup:

Kolega ma ochraniacze tylko że na kolana i piszczele też od six six one, ale chyba lepszym wyborem są same nakolenniki

tak tez sa wypowiedzi uzytkowniikow... te co zapewniaja ochrone na piszczela, potrafia sie zsuwac podczas jazdy - idealny rozmiar jest bardzo istotny itp.

661 co przedstawil kolega MonoVan sa prawdopodobnie najlepszym rozwiazeniem 661 Evo Knee Guards 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

rozmyslam jeszcze nad podobnymi ale 2x taniej - 661 Rage Knee Guards 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

i piszczelowe, ktore daja lepsza ochrone i kosztuja 3x taniej :) choc ludzie pisza + i - :)Review 661 Pro Knee/Shin Guards 2011 | Chain Reaction Cycles Reviews

pomyslimy zobaczymy...

Sprawa wentylowa rozwiazana :) mianowicie dostalem wentyl :)

to tez natychmiast zabralem sie za mini serwis...

100520126297.jpg

...przyszla rowniez dluzsza kiera :nuke:Nuke proof Warhead :nuke:

jkhlik.jpg

jkhjlgq.jpg

WIEC CZAS NA SKLADANIE - troche to zajelo ale wiadomo wlasna robota cieszy najbardziej :)

120520126410.jpg

jklhjkx.jpg

mbbkj.jpg

120520126531.jpg

hjgy.jpg

Avid Tytan HS1 pod Avid Elixir 5 2012

200mm

fgdxfdg.jpg

tyl 180mm

120520126526.jpg

Efekt koncowy... na dzis jest dwustronny Remix :)

120520126535.jpg120520126536.jpg

kujhj.jpg

kjklkz.jpg

jkhby.jpg

hjklkk.jpg

hjgjhk.jpg

fdgfm.jpg

120520126568.jpg

Temat sledze od poczatku ... Nie wszystko mi sie podoba, jak np. oklejanie ramion korby, ale co kto lubi ;) Co nie zmienia faktu, ze rower swietny, a nawet wiecej ... Super extra Panie. Sam jestem zakochany w fullu od Scott'a, ale na razie finanse nie pozwalaja.

Siodełko i mostek okropne :P

Takie mocowanie fabryczne... ale na 100% spelnia swoje zadanie przy jezdzie FR itp. :D

Siodlo jest bardzooo wygodne 3 x bardziej !!! np. od Specialized BG Phenom SL 143, ktore pogonilem w 3 d... :laugh:

kobieta rowniez go nie chciala :laugh: - foty Scott FX3 str.1 - http://imageshack.us/g/715/240320125009.jpg/

dokladnie takie tylko 143 - http://www.google.co.uk/products/catalog?q=specialized+phenom+143&hl=en&client=firefox-a&hs=C60&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&prmd=imvns&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1920&bih=950&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=9936905377524419370&sa=X&ei=pU2xT5-nCei-0QXWtqmSCQ&ved=0CIQBEPMCMAk

co do kolorystyki siodla Scott Nitrous to widac, ze pasuje idealnie bo to przeciez factory komplet - mnie odpowiada :)

72879124.jpg

Kwestia gustu.

dokladnie :)

Licznik SIGMA 1609 o ktorym wczesniej pisalem str. nr. 3 okazal sie zwykla okablowana wersja wiec go oddalem

i zakupilem wczoraj inny :)

RSP EX 1.0 :) z 2.4 Ghz digital dual wirelessssss :laugh:

rsp3.jpg

specylikacja i mozliwosc kupna - http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-RSP-PRO-DIGITAL-CYCLE-COMPUTERS-EX1-0-EX2-0-EX3-0-/250822544222

w PL chyba ich nie ma bo nie moge znalezc aby podac linka...

heh ta sama firma widelca Marzocchi tylko inny model " naklejki " shiver ktora kolorystycznie pasuje idealnie moim zdaniem :)

a zalosne sa raczej twoje czerwone naklejki... itp. - http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/2079-gt-avalanche-20/

:laugh: :laugh: :laugh:

wiec jak juz oceniasz kogos rower czepiajac sie o naklejki :laugh: to wpierw zajmij sie swoim !!!

Łohoo widze pocisk, no widzisz, ta sama firma a jednak zastosowanie inne, shiver to dwupółka do dh a ty naklejasz je w z1 . Czujesz sie urażony, że nie jest to pozytywny komentarz? Po to założyłeś temat, żeby inni oceniali twój rower, nie każda ocena musi być taka jak ty byś chciał, więc sie tak nie spinaj bo ci żyłka ######nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...