Kimer Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam Serdecznie. Ostatnio zakupilem rower, ktory zawsze chcialem miec ze wzgledu na rame. Wiem, sa 100 razy lepsze ramy ale taka wlasnie mnie odpowiada i jest w SUPER stanie i XL !!! Poniewaz rower ma juz troche latek, postanowilem wymienic graty. na dobry poczatek - uchwyty Scott blue - pedy DMR V8 blue - opony Schwalbe Nobby Nic 2.40 - opony Schwalbe Nobby Nic 2.25 EVO czarno-biale i aby go troche podsmarowac zakupilem dwa Pedro'sy na sucho i mokro Tu jest wiecej fotek - ImageShack Album - 11 images I teraz inne graty, ktore zakupilem w tym tygodniu...wiem, ze troche przesadzilem jak na swierzaka ale mialem OKAZJE a nie o wage tu chodzilo - korba Shimano XTR FC-M970 175mm - shiftery Shimano XTR M970 Rapid 9 + przewody XTR - tylna przerzutka Shimano XTR M972 Shadow SC - hamy Avid Elixir 5 2012 + tarcze Avid HS1 przednia 200mm i na tyl 180mm Jezeli chodzi o stan wszystkich gratow pod upgrade to oprocz korby wszystko NEW. Teraz chcialem zakupic kasete i lancuch i wlasnie mam pytanie do WAS jaka kupic ??? czy XT 770 11 34 ? a moze deore wystarczy HG61 11 34 ? a moze cos innego dopiero zaczynam przygode rowerowa wiec bardzo prosze o porade Pozdrawiam Remik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 OK dzieki za sensowne info Poczekam jeszcze tydzien bo mam na oku aukcje z zepsutym amorem - dokladnie taki jak mam Wiec jak sprawa " wentylowa" sie rozwiaze pozytywnie to zostanie ten amor. Jak nie to nowe mocne kola + odpowiedni amor pod to wszystko... ... przyszla juz ochrona ... idzie jeszcze kiera Nukeproof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Przeciez to kierownica Gran Turismo :laugh: Ale tak serio to ochrona całkiem zacna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 to jest T500RS Thrustmaster, ktora szczerze POLECAM ! do ochrony jeszcze cos trzeba bedzie zanalezc na kolana + gogle i powinno wystarczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Kolega ma ochraniacze tylko że na kolana i piszczele też od six six one, ale chyba lepszym wyborem są same nakolenniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 coś takiego: http://rowerowy.com/ubrania_buty_ochrona/ochraniacze/kolano/sixsixone_evo_knee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 9 Maja 2012 Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Swego czasu używałem takich: http://www.dobrerowery.com/dainesekneeguardpro05rozl-p-503.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Kolega ma ochraniacze tylko że na kolana i piszczele też od six six one, ale chyba lepszym wyborem są same nakolenniki tak tez sa wypowiedzi uzytkowniikow... te co zapewniaja ochrone na piszczela, potrafia sie zsuwac podczas jazdy - idealny rozmiar jest bardzo istotny itp. 661 co przedstawil kolega MonoVan sa prawdopodobnie najlepszym rozwiazeniem 661 Evo Knee Guards 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com rozmyslam jeszcze nad podobnymi ale 2x taniej - 661 Rage Knee Guards 2012 | Buy Online | ChainReactionCycles.com i piszczelowe, ktore daja lepsza ochrone i kosztuja 3x taniej choc ludzie pisza + i - Review 661 Pro Knee/Shin Guards 2011 | Chain Reaction Cycles Reviews pomyslimy zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Sprawa wentylowa rozwiazana mianowicie dostalem wentyl to tez natychmiast zabralem sie za mini serwis... ...przyszla rowniez dluzsza kiera Nuke proof Warhead WIEC CZAS NA SKLADANIE - troche to zajelo ale wiadomo wlasna robota cieszy najbardziej Avid Tytan HS1 pod Avid Elixir 5 2012 200mm tyl 180mm Efekt koncowy... na dzis jest dwustronny Remix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 aż szkoda pobrudzić,ale widze , że jest Kartcher,więc z myciem nie będzie problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 12 Maja 2012 Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Temat sledze od poczatku ... Nie wszystko mi sie podoba, jak np. oklejanie ramion korby, ale co kto lubi Co nie zmienia faktu, ze rower swietny, a nawet wiecej ... Super extra Panie. Sam jestem zakochany w fullu od Scott'a, ale na razie finanse nie pozwalaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 13 Maja 2012 Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 tylna przerzutka jest jakoś dziwnie zamontowana. Popraw to koniecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 mozesz podpowiedziec w ktorym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Wydaje mi się, że ten cypelek, który blokuje przerzutkę jest w nieodpowiednim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 ...pare fotek choc jeszcze bez poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Siodełko i mostek okropne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Przeciez Ty tam masz idealnie plasko A na powaznie ... bardzo mi sie podoba, fajna maszyna i urokliwa okolica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Siodełko i mostek okropne Takie mocowanie fabryczne... ale na 100% spelnia swoje zadanie przy jezdzie FR itp. Siodlo jest bardzooo wygodne 3 x bardziej !!! np. od Specialized BG Phenom SL 143, ktore pogonilem w 3 d... kobieta rowniez go nie chciala - foty Scott FX3 str.1 - http://imageshack.us/g/715/240320125009.jpg/ dokladnie takie tylko 143 - http://www.google.co.uk/products/catalog?q=specialized+phenom+143&hl=en&client=firefox-a&hs=C60&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&prmd=imvns&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1920&bih=950&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=9936905377524419370&sa=X&ei=pU2xT5-nCei-0QXWtqmSCQ&ved=0CIQBEPMCMAk co do kolorystyki siodla Scott Nitrous to widac, ze pasuje idealnie bo to przeciez factory komplet - mnie odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Kwestia gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 No co fakt to fakt, ale mostek i siodło to byś zmienił, ale skoro wygodne ... Ale odrazu widać że UK, a nie Polska bo dziur nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 14 Maja 2012 Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 a jaki asfalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Kwestia gustu. dokladnie Licznik SIGMA 1609 o ktorym wczesniej pisalem str. nr. 3 okazal sie zwykla okablowana wersja wiec go oddalem i zakupilem wczoraj inny RSP EX 1.0 z 2.4 Ghz digital dual wirelessssss specylikacja i mozliwosc kupna - http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-RSP-PRO-DIGITAL-CYCLE-COMPUTERS-EX1-0-EX2-0-EX3-0-/250822544222 w PL chyba ich nie ma bo nie moge znalezc aby podac linka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Juz jest teraz tylko setup... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiK Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Co jak co ale te naklejki na amortyzatorze shiver są troche zalosne ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 heh ta sama firma widelca Marzocchi tylko inny model " naklejki " shiver ktora kolorystycznie pasuje idealnie moim zdaniem a zalosne sa raczej twoje czerwone naklejki... itp. - http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/2079-gt-avalanche-20/ :laugh: wiec jak juz oceniasz kogos rower czepiajac sie o naklejki to wpierw zajmij sie swoim !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiK Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Łohoo widze pocisk, no widzisz, ta sama firma a jednak zastosowanie inne, shiver to dwupółka do dh a ty naklejasz je w z1 . Czujesz sie urażony, że nie jest to pozytywny komentarz? Po to założyłeś temat, żeby inni oceniali twój rower, nie każda ocena musi być taka jak ty byś chciał, więc sie tak nie spinaj bo ci żyłka ######nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Kimer
Witam Serdecznie. Ostatnio zakupilem rower, ktory zawsze chcialem miec ze wzgledu na rame.
Wiem, sa 100 razy lepsze ramy ale taka wlasnie mnie odpowiada i jest w SUPER stanie i XL !!!
Poniewaz rower ma juz troche latek, postanowilem wymienic graty.
na dobry poczatek
- uchwyty Scott blue
- pedy DMR V8 blue
- opony Schwalbe Nobby Nic 2.40
- opony Schwalbe Nobby Nic 2.25 EVO czarno-biale
i aby go troche podsmarowac zakupilem dwa Pedro'sy na sucho i mokro
Tu jest wiecej fotek - ImageShack Album - 11 images
I teraz inne graty, ktore zakupilem w tym tygodniu...wiem, ze troche przesadzilem jak na swierzaka ale mialem OKAZJE a nie o wage tu chodzilo
- korba Shimano XTR FC-M970 175mm
- shiftery Shimano XTR M970 Rapid 9 + przewody XTR
- tylna przerzutka Shimano XTR M972 Shadow SC
- hamy Avid Elixir 5 2012 + tarcze Avid HS1 przednia 200mm i na tyl 180mm
Jezeli chodzi o stan wszystkich gratow pod upgrade to oprocz korby wszystko NEW.
Teraz chcialem zakupic kasete i lancuch i wlasnie mam pytanie do WAS jaka kupic ???
czy XT 770 11 34 ? a moze deore wystarczy HG61 11 34 ?
a moze cos innego dopiero zaczynam przygode rowerowa wiec bardzo prosze o porade
Pozdrawiam
Remik
160 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.