Kimer Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam Serdecznie. Ostatnio zakupilem rower, ktory zawsze chcialem miec ze wzgledu na rame. Wiem, sa 100 razy lepsze ramy ale taka wlasnie mnie odpowiada i jest w SUPER stanie i XL !!! Poniewaz rower ma juz troche latek, postanowilem wymienic graty. na dobry poczatek - uchwyty Scott blue - pedy DMR V8 blue - opony Schwalbe Nobby Nic 2.40 - opony Schwalbe Nobby Nic 2.25 EVO czarno-biale i aby go troche podsmarowac zakupilem dwa Pedro'sy na sucho i mokro Tu jest wiecej fotek - ImageShack Album - 11 images I teraz inne graty, ktore zakupilem w tym tygodniu...wiem, ze troche przesadzilem jak na swierzaka ale mialem OKAZJE a nie o wage tu chodzilo - korba Shimano XTR FC-M970 175mm - shiftery Shimano XTR M970 Rapid 9 + przewody XTR - tylna przerzutka Shimano XTR M972 Shadow SC - hamy Avid Elixir 5 2012 + tarcze Avid HS1 przednia 200mm i na tyl 180mm Jezeli chodzi o stan wszystkich gratow pod upgrade to oprocz korby wszystko NEW. Teraz chcialem zakupic kasete i lancuch i wlasnie mam pytanie do WAS jaka kupic ??? czy XT 770 11 34 ? a moze deore wystarczy HG61 11 34 ? a moze cos innego dopiero zaczynam przygode rowerowa wiec bardzo prosze o porade Pozdrawiam Remik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 · Ukryte przez Schwefel, 21 Kwietnia 2012 - na wniosek autora tematu Ukryte przez Schwefel, 21 Kwietnia 2012 - na wniosek autora tematu Zgrała pod jakim względem? Bo nie kumam. Wyglądu czy działania? Odnośnik do komentarza
MonoVan Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Powiem Ci tak, jeśli wystawiasz rower pod ocenę innych przyjmuj krytykę na klate ! mi do dziś wypominają kiere 795mm. Co do Twojego oh ahu, trywialnego XTR'a to nawet ja mam. Jeśli cenisz jakość i koniecznie chcesz czarną korbe, http://www.starbike.com/p/THM-Carbones-Clavicula-cranks-without-BB-cups-662-en wyróżnia się bardziej aniżeli 1000 XTRów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Oczywiście, możesz okleić korbę czy cokolwiek innego, w dowolny sposób, to twój rower. W mojej ocenie graficzna forma tejże naklejki jest... specyficzna i tu nie pasuje, ale to bardziej sprawa filozofii rowerowania. Ja wychodzę z założenia że rower to rzecz wybitnie użytkowa, a w przeciwieństwie do szosy eksplotacja roweru w terenie często wiąże się z robieniem sprzętowi i sobie krzywdy. Wg mnie eksploatując rower zgodnie z przeznaczeniem nie jesteś w stanie zapewnić mu ochrony pozwalającej zachować estetykę na poziomie nowego produktu, w ten czy inny sposób jazda pozostawi swoje ślady. Ja stresuję się do pierwszej zdrapki, potem mi przechodzi. A z mojego doświadczenia wynika że korby najbardziej obrywają na powierzchniach bocznych ramion, gdzie "dziobią je" buty, kamienie i wszelkie inne przeszkody spotykane w czasie jazdy. Zabezpiecz te miejsca jeśli musi być takie zabezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Musze przyznac Tomek, ze w ciekawy i dyplomatyczny sposob przekonales mnie z ta naklejka Tym bardziej, ze jej " data waznosci " pewnie szybko sie konczy podczas uzytkowania, mycia itp. ps. Hamy juz zainstalowane, tylna i manetki rowniez... czekam jeszcze na klucze do kasety, korby, spinke oraz na przednia Za tydzien powinien byc gotowy, ze wzgledu na poczte...juz nie moge sie doczekac . Jeśli cenisz jakość i koniecznie chcesz czarną korbe, http://www.starbike....-BB-cups-662-en wyróżnia się bardziej aniżeli 1000 XTRów. Bardzo ladna ta korba oraz nr.1 cena rowniez BDB poniewaz tyle kosztuja uzywki XTR M970 w UK a new - http://www.ebay.co.uk/itm/Shimano-XTR-FC-M970-XTR-chainset-HollowTech-II-44-32-22T-165-mm-/320873952018?pt=UK_sportsleisure_cycling_bikeparts_SR&hash=item4ab593f312 ale tak jak wczesniej pisalem tylko 3x9 pod reszte gratow, ktore juz mam. Wiec chyba nic innego nie pozostaje jak przywyknac do srebrnych ramion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Ja szydziłem tylko dlatego, ponieważ wiedziałem co się stanie po paru jazdach z tą naklejką. Jeśli chcesz obkleić "porządnie" korbę polecałbym http://crankskins.com/ Powodzenia w rozwijaniu projektu (kiedy nowa rama:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 te okleiny, ktore polecasz wygladaja rewelacyjnie a w szczegolnosci te - http://crankskins.com/coolfills.html zobacze moze zakupie na testy ale tymczasem zostanie " bardziej poprawnie " bez naklejki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 No, i od razu masz fajny rower na prawie fajnym osprzęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIZIU Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Heh, przynajmniej Twój rower nie jest nudny tak jak mój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 No kolega z forum w Twoim watku bardzo szczerze wyrazil swoja opinie takie juz prawa forum, to i tak dobrze, ze nie od razu wies tuning tylko ze wzgledu na naklejke... heh jak to ktos napisal " trzeba przyjac to na klate " Zdania zawsze byly i beda podzielone tylko jeden sie wypowie a drugi to przemilczy. Jak ktos ma ochote na podobna rame to chyba jeszcze mozna kupic NEW z 60% upustem http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=15584&gclid=CICHzLa0yq8CFcESfAodxGWX7A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 a jaki jest sens kupowania takiego starocia 1 zawiasowego? Za 2klocki można już coś konkretnego kupić, z jakimś sensownym zawiasem. (cube, giant) A ten wieś tunink, tylko dlatego że tak baaardzo to razi w oczy i psuje koncepcje. To tak jak naklejka Barbie na ferrari. Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 a jaki jest sens kupowania takiego starocia 1 zawiasowego? z milosci do klasyki to tak jak z samochodem nowe samochody w ostatnich czasach wcale nie wygladaja lepiej moim zdaniem ale fakt, kostrukcja etc. jest bardziej przemyslana Tak samo bywa z rowerami. przynajmniej z mojego punktu widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Tylko że stare samochody często są lepsze od nowych które się naprawia raz w miesiącu. Tutaj masz tylko piękne bujanie i dużżżżżżżżżżżżżżżżżżo gorszą pracę, zapadanie się etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Patrzac pod katem " profi " pewnie tak ale mnie ta rama urzekla nie mialem w planach zakup roweru... ale trafil sie w idealnym stanie wiec pomyslalem kupie i zostanie na lata !!! przynajmniej mam taka nadzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Mimo archaiczności zawieszenia wielu ludzi wybiera nadal jednozawiasowce santy. Niektórzy z nich wracają do tych ram a inni kupują nawet jeśii jeździli niby na czymś lepszym. Widocznie ten staroć nie jest tak fatalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Tylko że stare samochody często są lepsze od nowych które się naprawia raz w miesiącu. Tutaj masz tylko piękne bujanie i dużżżżżżżżżżżżżżżżżżo gorszą pracę, zapadanie się etc. naprawia sie ze wzgledu na osprzet, czesci a my mowimy ciagle o ramie Blacha samochodowa zdecydowanie byla lepsza 5-10 lat temu i z rowerem ( w co nie ktorych przypadkach ) tez tak moze byc... Osprzet jest bardziej osiagalny niz klasyk rama, ktorej ilosc sztuk zachowanych idealnie lub nowych jest zdecydowanie sporadyczna... ta juz nie jest na sprzedaz promocja sie skonczyla Scott Nitrous 10 Frame | Buy Online | ChainReactionCycles.com Biorac pod uwage lata i przeznaczenie tej ramy - kupno nowej lub w stanie IDEALNYM graniczy z cudem i ja wlasnie takowy sobie zafundowalem Ta rama ma MEGA noty pod wzgledem " bujania " i jakosci !!! o wygladzie nie wspomne a w terenie daje duuuuzzzzzoooooo frajdy heh lubie ten filmik... wlasnie o taka jazde mnie glownie chodzi... dlatego doszedl kask po promocji 661 kevlar / carbon pod ten temat - 661 Evolution Full Face Helmet - Carbon 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Dzisiaj odebralem ten kask Jest IDEALNY !!! bardzo lekki, komfortowy no i jakosc wykonania wiecej fotek - ImageShack Album - 6 images Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calvin Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Fajny rower XTR pierwsza klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakubas Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Muszę przyznać, że rower wygląda świetnie! Osobiście polecam zamiast pedrosa - rohlofa, jest cichszy i wytrzymuje minimum 2x dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 ...aby zapobiec wiekszej ilosci rys itp. bo bede troche skakal oraz dodac troche wlasnej inwencji tworczej do " oklepanego XTRa " nie odpuscilem tej folii Zastosowalem tym razem folie ktora zamontowalem w samochodzie, ze tez odrazu na to nie wpadlem Jest to chyba najlepsza folia do kupienia na rynku np. moja folia na lampch przod / tyl daje rade juz ponad 3 rok ! i dalej w idealnym stanie ! polysk itp. 26" Schwalbe Nobby NIC prawie weszly Jest grubsza niz brystol !!! co przedstawilem na zdjeciach wiec ZDECYDOWANIE sa wlasciwosci OCHRONNE !!! Przepuszcza rowniez swiatlo wiec w tym wypadku niebieska folia ciekawie sie mieni odbijajac je od srebrnego ramiona - taki efekt " kameleon " Ten kto zakupil folie Lamin-X WIE O CZYM MOWIE - TOTALNA JAKOSC !!! http://www.lamin-x.com/ poszedlem krok dalej i aby zgrac kolor korby " zalatalem " resz dolnych gratow... wiecej fotek - http://imageshack.us/g/100/46633448.jpg/ jeszcze tylna zostala... Dla " niezadowolonych " mam prosta odpowiedz. Nie mam ochoty po terenie miec jej w takim stanie - http://imageshack.us/g/442/xtrcranks2.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Rób jak uważasz, to Twój rower. Co do folii na samochodzie, to czy jest to legalne w UK? W Polsce przy pierwszej kontroli zabierają za to dowód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Oczywiscie, ze legal przechodzi przeglad bez problemu !!! a dowodu sie z soba w UK nie wozi ta co mam najciemniejsza tzw. " gunsmoke" przyciemnia tylko 13% !!! ja mam xeny 6000k wiec w nocy wszystko widac idealnie. Wracajac do folii i korby to nie jest teraz " oklepana " - dwuznacznie i moim zdaniem ciekawwie wyglada o ochronie nie wspominajac ale to juz rzecz gustu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crashbash1 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Przejście przeglądu, a legalność to często dwie różne sprawy. :-) Wg. polskiego prawa, jakiekolwiek naklejki na lampach lub reflektorach powodują automatyczną utratę legalności, dlatego mnie to zainteresowalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 w UK przegląd jest dużo bardziej szczxegółowy niż u nas:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimer Napisano 26 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 100% prawda Maciek wracajac do tematu to wlasnie rozmyslam nad gajerem... Ponoc najbardziej komfortowy i dobrej jakosci jest ten - http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=72444 czy to moze ktos potwierdzic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 http://hadronsport.com/ochrona/zbroja/poc-spine-vpd.html Powiedz proszę, bo nie rozumiem. Patrząc na Twoje zbrojenia to Ty tego skota chcesz ewidentnie zabić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Kimer
Witam Serdecznie. Ostatnio zakupilem rower, ktory zawsze chcialem miec ze wzgledu na rame.
Wiem, sa 100 razy lepsze ramy ale taka wlasnie mnie odpowiada i jest w SUPER stanie i XL !!!
Poniewaz rower ma juz troche latek, postanowilem wymienic graty.
na dobry poczatek
- uchwyty Scott blue
- pedy DMR V8 blue
- opony Schwalbe Nobby Nic 2.40
- opony Schwalbe Nobby Nic 2.25 EVO czarno-biale
i aby go troche podsmarowac zakupilem dwa Pedro'sy na sucho i mokro
Tu jest wiecej fotek - ImageShack Album - 11 images
I teraz inne graty, ktore zakupilem w tym tygodniu...wiem, ze troche przesadzilem jak na swierzaka ale mialem OKAZJE a nie o wage tu chodzilo
- korba Shimano XTR FC-M970 175mm
- shiftery Shimano XTR M970 Rapid 9 + przewody XTR
- tylna przerzutka Shimano XTR M972 Shadow SC
- hamy Avid Elixir 5 2012 + tarcze Avid HS1 przednia 200mm i na tyl 180mm
Jezeli chodzi o stan wszystkich gratow pod upgrade to oprocz korby wszystko NEW.
Teraz chcialem zakupic kasete i lancuch i wlasnie mam pytanie do WAS jaka kupic ???
czy XT 770 11 34 ? a moze deore wystarczy HG61 11 34 ?
a moze cos innego dopiero zaczynam przygode rowerowa wiec bardzo prosze o porade
Pozdrawiam
Remik
160 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.