bednarztm Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam wszystkich! Przeszukując forum znalazłem wzmianki o Dahonie Matrix, ale chciałbym podsumować informacje w jednym wątku. Który z rowerów wymienionych w temacie będzie lepszy do jazdy zarówno po mieście jaki i po lasach, górkach i bezdrożach? Czy miał ktoś doświadczenie z Dahon Matrix? Wyczytałem o piszczeniu ramy. Czy przy wadze około 75 kg jest się czym przejmować? Czy rama jest wytrzymała? Jaka jest awaryjność tego roweru? Czy dostępność części do któregoś z rowerów jest bardzo utrudniona?
Czyzby Napisano 15 Kwietnia 2012 Napisano 15 Kwietnia 2012 Hej ! Nie miałem do czynienia z Dahonem Matrix ale podobno piszczy w nim rama na zawiasie. Nie wiem jednak jak sprawa ma się w rzeczywistości więc nie chcę bić piany niepotrzebnie. Natomiast co do Paratroopera to ze swojej strony - jako użytkownik tego roweru od 4 - lat mogę Ci na 100% go polecić. Przy wzroście 175cm ważę 72-74kg a zdarzało mi nim się jeździć z dodatkowym 25-30kg obciążeniem (plecak + bagażnik). Nic nie trzeszczy, nic nie piszczy - patent składania pewny i solidny, nie ma opcji by otworzył się podczas jazdy. Pytanie tylko, któy "składak" bardziej Ci odpowiada. Zerknij na "moją zawartość" w moim profilu - tam wypowiadałem się w paru tematach dot. Paratroopera. P.S. - Paratrooper to zwykły MTB z opcją składania tak więc nie ma zupełnie żadnego problemu z częściami do niego, wszystko mieści się w obowiązujących standardach.
bednarztm Napisano 3 Maja 2012 Autor Napisano 3 Maja 2012 Dziękuję Czyzby! O Paratrooperze słyszałem same dobre słowa i Ty jesteś kolejną osobą podpisującą się pod pochlebne opinie. Szkoda, że nikt nie miał styczności z Dahonem, bo bardzo mnie zainteresował. Na razie zakup składanego roweru odłożyłem na kolejny sezon, a w tym zakupiłem Levela A6 (będzie spełniał też dodatkową rolę - mebla ). Jeśli znajdzie się ktoś, kto miał styczność z Dahonem, proszę o opisanie doznań
wrobel102 Napisano 22 Czerwca 2012 Napisano 22 Czerwca 2012 Mam nadzieję, że nic nie stoi na przeszkodzie by się podpiac do tematu. Gdzie można kupić aktualnie paratrooper'a? Bo nie znalazłem go nigdzie dostępnego. A jest to mój wymażony rower na miasto, uczelnię i w teren...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.