mlodymisiu886 Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Planuję kupić buty SPD do szosy, myślałem o tych: http://sferabiker.is...le-rozm-43.html i teraz pytanie, jakie muszę kupić do nich bloki żeby wpinały się w pedały Shimano m520? http://sferabiker.is...520-czarne.html Jestem zielony w tym temacie więc proszę o dokładne informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiK Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 w komplecie do pedałów dostajesz bloki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 SM-SH51 (jednokierunkowe wypięcie) lub SM-SH56 (wielokierunkowe wypięcie). A jeśli kupujesz nowe pedały, bloki i tak masz już w komplecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodymisiu886 Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Kupiłem rower 4 miesiące temu i te padała pedały dostałem gratis ale niestety bez bloków więc muszę kupić. Czyli te SM-SH51 jak i SM-SH56 będą pasowały do butów (link dałem wyżej) jak i pedałów, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomask7 Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Tak będą pasowały. To Twoja pierwsza przygoda z SPD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodymisiu886 Napisano 15 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Dzięki. Tak pierwsze pedały i buty SPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claas86 Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Podepnę się pod temat. Przymierzam się do zakupu zestawu SPD - pedałly + buty. W rowerze mam zamontowane pedały SPD 520, które chciałbym wymienić na lepszy model. Czy każdy pedał który jest "SPD" będzie pasował do butów, które są "SPD" ? Zauważam różne rodzaje budowy pedałów i butów, stąd te pytanie, czy te wszystkie mocowania są uniwersalne ? O co chodzi w tych blokach do pedałów ? Mają różne rodzaje budowy. Jedne mają 3 dziurki, inne 2. Na czym to polega ? But jest bardziej "zahaczony" ? Lepiej kupić porządniejsze buty, czy porządniejsze pedały ? Na cały zestaw planuje przeznaczyć około 500 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Na 3 śruby mocowane są bloki szosowe. Należy też pamiętać, że istnieją różne systemy. Bloki systemu Shimano nie będą pasowały do pedałów Look czy Crank Brothers i vice versa. Lepsze, gorsze pedały? Na PD-M520 ludzie robią ogromne przebiegi, porównywalne z wyższymi modelami. Nie widzę sensu wymiany, jeśli jesteś z nich zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.