Skocz do zawartości

[9000zł ] MTB XC

TuiTam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A czemu tak ?Firma upada :D to może targować więcej ?/w HaiBike Polska zaproponowali mi tylko 8 %, w Activa 10 plus jakieś bonusy. Masz rację Kadargo . Opracowane w Niemczech nie znaczy wyprodukowane ;)

Napisano

Były jakieś problemy z obsługą gwrancyjną importer się nie sprawdzał, więc sklepy pozbywały się rowerów nawet z 40% upustem, może wszystko zostało uporządkowane więc ceny podskoczyły, ale warto się potargować.

Napisano

Znalazłem jeszcze jakiegoś Haibike ze specjalnej edycji HaiIbike Light SE 2012 .. w cenie 8099 ...Co byście brali, tego czy Light RC 2012 na moim miejscu ?

Napisano

Dziwny rower. Ten amorek.. A po za tym to nie jest chyba rower do xc i jest ciężkawy.. ale każdy ma gust swój.

Nie jestem szpanerem, chcę rower ;) !

Napisano

10,3 kg to nie jest ciężkie tyle to ja z biedronki w siatkach noszę, a ten amorek jest genialny jeżeli chodzi o wygląd jeździć nie miałem okazji:D

Napisano

Wygląda nieco kosmicznie, ludzie by się oglądali za mną.. Yeaa o to chodzi ;) Fakt nie jest ciężkie, źle spojrzałem, widziałem 10.8 ..ale raczej się nie zdecyduje na niego, może się nie znam ;P

A tak z innej beczki, jeśli kupie rower i wymienię np. jakieś części typu hamulce, kaseta manetki, cokolwiek to tracę gwarancje ?

Napisano

Rower jest świetny zwłaszcza ten amor :) Ale jeśli Haibikie Tobie pasuje to geometria tego Cannona niekoniecznie. Chłopaki teraz będą się przerzucać linkami na zasadzie konkursu piękności w okolicach 9kzł ;) Bierz tego Haibike bo to naprawdę fajna oferta. Kolor do bani ale to kwestia gustu ;)

Tak, o ile nie zrobisz tego w serwisie wskazanym przez gwaranta. Pytanie tylko, po co ? Ten rower ma osprzęt którego już nie trzeba zmieniać.

Napisano

Kolor właśnie coraz mniej mi się podoba.. zastanowię się jeszcze.Jutro będę dzwonił i na pewno coś zamówię . Chodzi mi ot ten. Chyba wezmę tego HaiBike Ligh SE, wejdź na sklep rowerowy Activa i tam wpisz jest fajna promocja i fajnie się ten rower prezentuje, ale nie siada mi kaseta na przykład

Napisano

Nie wiem w jakich warunkach byś jeździł na tym cannonie, ale te widelce nie lubią wilgotnych/mokrych warunków eksploatacyjnych, bo tracą życie :)

Skoro piszesz że potrzebujesz roweru średniej klasy ze średnim osprzętem to wg mnie to co wybrałeś jest ciut na wyrost.

Co moim zdaniem istotne to pytanie ile stać cię żeby dołożyć do eksploatacji tego roweru - drogi rower oznacza droższe/drogie części zamienne, z reguły czegoś gorszego (przynajmniej teoretycznie) kupować się nie chce.

Zakup roweru to dodatkowo zakup pedałów adekwatnych jakościowo do roweru (chyba że masz), buty, ciuchy, kask i inne drobiazgi (chyba że już są).. W sumie ok 1000 zł za sensowne dodatki plus koszty wszelkiej obsługi serwisowej - nie wiem czy bawisz się w to sam czy zlecasz usługi komuś.

Napisano

Sklep w którym jest ten rower dostępny jest autoryzowanym serwisantem Magury, chyba jedyny w Polsce, ja mieszkam 30 km więc to nie problem .A Durin X to amorek z wyższej półki..Ale nie pasuje mi to, że tylko tylna na xt...

Napisano

Wybrałem Light RC. Cena 7980 zł ;) Myślę, że za tą cenę, to całkiem dobry rower, aczkolwiek wszystko wyjdzie w swoim czasie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...