Skocz do zawartości

[Siodełko] Jakie polecicie? Dla kobiety

malheureux

Rekomendowane odpowiedzi

raczej nie jest zbyt miękki, chociaż ja miałem do czynienia tylko z męskimi wersjami siodełka. Ale w UK Charge zdobył wiele nagród i jest ceniony za komfort, a ja chyba niedługo będę zamawiał damską wersję dla swojej Pani, bo jej siodełko nie sprawdza się na dłuższych wycieczkach.

Hmm te Selle SMP to drogie są dosyć... a z WTB to moją uwagę zwróciło WTB Speed She. Czy ktoś miał z nim do czynienia? Co o tym sądzicie? Wydaje mi się, że mogłoby być ok :)

Moja dziewczyna od roku jeździ na Speed Shee żelowym:

http://www.wtb-bike.eu/en/saddles-c13-p42-v239.htm

I bardzo sobie chwali, mimo że jeździ bez żadnych pampersów.

Ale z siodełkami, to wiadomo - każdy ma inne preferencje i inny zadek, więc ciężko dobrać przez internet.

Też jestem na etapie szukania wygodnego siodła na szosę, obecnie próbuję selle x2 lady - jest dość miękkie i trochę za krótkie. Nie jestem jeszcze przekonana. Męskie siodełko kbix było ok, ale nie w dolnym uchwycie. Dlatego założyłam, że tylko siodło z dziurą. Żałuję, że nie wzięłam męskiego, ale zobaczymy jak będzie.

Napisz, malheureux, jak sprawdza się accent, wygląda na niezłą kanapę :)

Gość ANDRIUBIKER

....pozwolilem sobie przekleic moja odpowiedz z tematu o nakladce na siodelko, gdyz odpowiedz pasuje tu takze.....

"najlepiej to zaczac od sprawdzenia rozstawu kosci tzw guzicznych we wlasnych 4 literach, albo udac sie do specialized body geometry fit, albo zmierzyc domowym sposobem, kupic kawalek tektury falistej, i w pozycji takiej jaka sie przyjmuje na swoim rowerze usiasc na niej , powinny sie odcisnac te kosci , zmierzyc ich rozstaw, wtedy mozemy dopiero dobrac odpowiednia szerokosc siodla, i dopiero eksperymentowac z firmami, markami, modelami, zadne nakladki nie sa rozwiazaniem, pampers faktycznie nieco komfort poprawia , ale jego glownym zadaniem nie jest robienie kanapy z siodelka, tylko ma zadanie antybakteryjne, zapobiega otarciom itd, wiec najpier dobrac do swojej anatomii siodelko, potem je dobrze ustawic, a na koncu spodenki z wkladka, polecam zdecydowanie siodelka specialized body geometry, selle italia, fizik, ale siodelko niestety jest bardzo indywidualna sprawa i kazdy musi dojsc metoda prob i bledow do swojego idealnego typu "... kobieca anatomia jest jak wiadomo inna , ale sa i takie panie ktorrym wlasnie meskie siodelka pasuja lepiej, ze wszystkich siodel na jakich jezdzilem i jakie montowalem dla kobiet/dziewczyn ;) , z doswiadczenia wynika ze siodla speca byly najwygodniejsze i najefektywniejsze, i czesto panie ktore wlasnie nie mogly jezdzic na zelowyuch siodelkach typu lady, najbardziej byly zadowolone z siodel meskich takich jak specialized format np

Na siodełku Accent Derry przejechałam dotychczas 60 km (2 x 30 km).

Za pierwszym razem jechało się gorzej. W tylnej części było bardzo dobrze, natomiast z przodu miałam wrażenie, że otwór jest za krótki.

Za drugim razem przesunęłam siodełko do tyłu i było już dużo wygodniej. Z przodu czułam o wiele lepszy komfort, ale zaczęło mnie ocierać po bokach. Poprzednie siodełko miałam ciut węższe w tej węższej części i to pewnie dlatego, ale myślę, że przyzwyczaję się :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...