Skocz do zawartości

[Warszawa]gdzie pojechać pociągiem, żeby pojeździć szosówką?

regedarek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

niedawno przeprowadziłem się do Warszawy z Krakowa.

Jeżeli interesują cię przetestowane trasy w okolicach do 100 km. od Wa-wy to polecam się. eczka

Kupiłem szosowy rower.

Tak się zastanawiam, gdzie np. mógłbym po pracy ok 16 wsiąść w pociąg i pojechać coby pojeździć do 20 i sobie spokojnie wrócić?

Interesują mnie też trasy na weekend.

Kiedyś dużo jedziłem po Borach Tucholskich ale to chyba za daleko.

Napisano

Na co Ci pociąg ? :)

Pół godzinki i jesteś za miastem...polecam mapy:

- Północne okolice Warszawy (wyd. Compass)

- Mazowiecki Park Krajobrazowy (wyd. Compass)

- Kampinoski Park Narodowy (a jakże ! Compass)

Na tych mapach masz północne, wschodnie i zachodnie okolice Warszawy. Na jednodniówki starczy w zupełności.

Napisano

Na co Ci pociąg ? :)

Pół godzinki i jesteś za miastem...polecam mapy:

- Północne okolice Warszawy (wyd. Compass)

- Mazowiecki Park Krajobrazowy (wyd. Compass)

- Kampinoski Park Narodowy (a jakże ! Compass)

Na tych mapach masz północne, wschodnie i zachodnie okolice Warszawy. Na jednodniówki starczy w zupełności.

A jakiś przewodnik z trasami pod szosówki ?? :)

Bo może gdzieś dalej mniejszy ruch na drogach a i lasy by się przydały ;)

Napisano

Z Warszawy możesz np pojechać na zachód do Leszna, odbić na północ na Kazuń i wrócić przez Łomianki do Warszawy.

Inna trasa to np. wyjechać z Warszawy na wschód, dojechać do miejscowości Zakręt i na południe dojechać do miejscowości Kołbiel. Potem na zachód do Góry Kalwarii i na północ do Warszawy.

Napisano

Druga z tych tras to non stop drogi krajowe i wojewódzkie (w tym pięćdziesiątka pełna białoruskich i litewskich tirów i niebezpieczna "lubelska"). Chyba nie o to chodziło :P

Generalnie jak widać - każdemu pasuje co innego i najlepiej planować pod siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...