Skocz do zawartości

[Rama XC] 500 zł lekka i z klasą el nino?

damianste1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Na nadchodzący sezon składam rower. Zacząłem za rozglądaniem się za ramą. Jaką ramę proponujecie do xc.

Rama powinna być lekka. Mam 175 i ciągle rosnę. Myślę że do 180 dobije. Więc rozmiar 18-19?

Rozmyślałem nad el-nino, tormenta oraz author egoist. Z mniej znanych nad http://allegro.pl/rama-mtb-b1-killer-b-team-v-brake-1572g-i2236379139.html

Jakieś opinie? Głównie spojrzałem na wage, 1600 gram hmmm dość kontrowersyjne.

Kolorystyka obojetna z lekką przewagą na czerwono-jakaś.

Budżet 500zł

Proszę o odpowiedż, pozdrawiam

Napisano

Nie obrażaj Egoista.Szufladkujesz go razem z tormenta?el nino?.Absurd.Za 500 zł nowego egoista nie kupisz.Poza tym ostatnie roczniki /juz go nie robią/ były wyłącznie białe.Kolorkiem możesz wstrzelić się w vision,a.To samo co egoist lecz czerwony.

Napisano

Ciekawe ta evo. Kolorystyka mi odpowiada ale... Jest jedno ale ona nie jest pod v-brakei. A raczej ku v-ką się skłaniam bardziej. Z racji ceny i może też wagi oraz serwisu.

Napisano

Rama z pierwszego linka to jakies nieporozumienie ...

Niby lekka ... niby glowka 1 i 1/8 ale tylny trójkąt jakby wyrwany żywcen z lat 90`tych ...

W okolicy 500 zeta czesto na alledrogo widać wysokie modele Krossa Level A7-A9.

Jak dołożysz 100 zł (wiem łatwo sie mówi) ciekawą propozycja jest No Saint Urian.

Pozdro

Napisano

Według mnie powinieneś pomyśleć nad mbike. Jedyna z wymienionych która budzi realne zaufanie, jeździłem na takiej ramie jak i na Kross. Mbike jest o niebo sztywniejszy, uszyty na miarę ramy sportowej. Jeżeli chodzi o hwmulce. Myślę, że koszt serwisu nie jest porażająco większy pod warunkiem, że kupisz nowe oraz sprawdzonej konstrukcji hamulce (formula oro czy shimano slx/xt). O jakości działania nie ma co się ta dowodzić gdyż jest nieporównywalnie wyższa vs. hamulce VB.

Wysłane z mojego 15rl18j.png za pomocą wrxb2d.png.

Napisano

Więc tak, No saint urian. Ładna, lekka ramka. Moja kolorystyka ale cena. Cena trochę za duża składam rower tak do 2000zł. Rama za 600zł ładnie by nadwyrężyła budżet. Kolejny 500zł to amor i 500 koła. Budżet na pewno przewyższy. Jeśli chodzi o tarcze to waże 75kg, dobre v brakei spokojnie mi starczają. Patrze na allegro cena dobrych tarczówek koło 200zł za hamulec...

Napisano

podany przez Ciebie B1 nie ma wymiennego haka przerzutki co go dyskwalifikuje, jak masz kupowac wszystkie komponenty to taniej Ci wyjdzie kupic gotowy rower jesli chcesz dlubac to kup uzywke i wymien co Ci pasuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...