Skocz do zawartości

[pogadajmy] Co dziś zepsułeś w rowerze

Plastyk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drugi raz uderzyłem pedałem w korzeń - jest już mocno zdeformowany i przynajmniej jest okazją, aby wymienić na być może platformy. :)

Napisano

zajezdzilem pedaly standardowe po miesiacu-zgrzyty, potem platformy dartmora(nie na lozyskach maszynowych-zwykle) po 2 miesiacach-zaczely zgrzytac chyba lozyska, gwarancja-wymiana na nowe i nowe zajechane po 40km, teraz sa octane. oprocz tego 3 dziury w oponie po szkle, ale zel daje rade-trzebabylo tylko podpapowac. jak te pedaly tez zajezdrze, to chyba na sainty sie targne, bo juz mam dosyc, rower od roku i 4 komplet pedalow, masakra.

Napisano

Właściwie to samo się zepsuło... ;) Od kilku dni coś zgrzytało jakby w supporcie, dzisiaj zobaczyłem, że lewe ramię korby jest nieco luźne. :( Mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno, aby wystarczyło samo dokręcenie w serwisie.

Napisano

Starty róg boplight, starty+wgięty pedał, przetarte siodełko.. :-D Więcej strat tak na szybko nie zauważyłem. wszystko przez śliski asfalt.

Wysłane z mojego Live With Walkman za pomocą Tapatalk 2

• 3 tygodnie później...
Napisano

Nieźle masakrujesz sprzęt ;) A może pomyśl nad czymś bardziej markowym niż Lidl?

Niejest zle licznik mam juz nowy dostalem w prezencie sigme . A oska to ponoc byla wada fabryczna wymienili mi na gwarancji na nowa . A muj rowerek lekko ze mna nie ma to fakt . Pozdrawiam
Napisano

Dawno do tematu nie zaglądałem :P

Rozebrałem pedały authora i nie potrafiłem ich złożyć. Nie dało się ich skontrować, ciągle się dokręcały. Do kosza.

Dętka ritcheya przyszczypana oponą... załatana, ale to raczej taka bardzo awaryjna dętka. Normalnie jej już nie założę :P

Napisano

Nie wiem, czy zepsułem, raczje się wysłużyło samo - pedały zaczęły skrzypieć nie miłosiernie, nasmarowałem je i zobaczymy co z tego wyjdzie (może mi nie odpadna w trakcie jazdy XD)

Napisano

U mnie też niestety padła dętka no i lampa przestała świecić.

mój chłopak przebił dwie dętki w ciągu jednego wypadu w góry - pewnie gdyby nie to że nie miał kolejnej jeździłby dalej :D

Napisano

cos zepsules w trakcie?? ja 200km ze srednia 22km/h ale goralem, nic nie wysiadło.

Nie,nic się nie zepsuło na szczęście  :thumbsup: Ze sobą biorę tylko telefon i klucze od domu,więc i tak nie miałbym czym i jak naprawić :teehee:  :icon_mrgreen:

ps.no 200 góralem to nieźle,ja chyba góralem najdłuższą trasę zaliczyłem ok 110km :thumbsup:

Teraz zauważyłem dopiero że napisałem posta nie w tym temacie  :wallbash:  :wallbash:  :teehee:  Proszę modelatora o usunięcie posta nr 311 lub przeniesienie do tematu-

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15"

Napisano

2i regulaminu, treść usunięta przez moderatora.

a dzisiaj pechowo najechałem na zszywkę.. 

Gdyby ludzie nie byli na tyle ułomni żeby nie śmiecić gdzie popadnie to nie musiałbym kupować tylu dętek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...