Skocz do zawartości

[do 1000 zł] Pomoc w wyborze roweru MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Zastanawiam się nad kupnem takiego roweru jw. do 1000 zł. Rowerem chciałbym jeździć przede wszystkim po mieście i w lesie. Chciałbym, żeby rower wytrzymał mi kilka lat. Czy ma ktoś jakieś ciekawe propozycje ? Zastanawiałem się nad takimi rowerami :

Rower : Limber FX3,

Merida Drakar Speed 5 V

Merida Drakar Speed 10 V

Kross Hexagon V3

Alpina ECO C10 Kellys

Wiem, że trochę ich jest ale najbardziej się zastanawiałem nad tymi rowerami, ale nie mogę się zdecydować, który będzie najlepszy jak dla mnie. Dodam, że mam 174 cm i ważę 64 kg. Prosiłbym o pomoc i jakieś dobre rady.

Napisano

Najmocniejszy osprzęt ma KANDS 1300 __ FuLL 100% SHIMANO ALIVIO_NOWŚĆ _2012

Lazaro ma trochę słabszą kasetę (HG-31 do HG-41 Alivio), reszta praktycznie ta sama.

Lazaro to marka Kands. W obu najsłabszym punktem są pedały, to jakieś plastykowe chińczyki. Oba rowerki aż proszą się o SPD.

Rowerem chciałbym jeździć przede wszystkim po mieście i w lesie

Nie wiem ile ma być tej jazdyw mieście, ale do miasta raczej szukał bym jakiegoś crossa na 28" wąskich kołach.

Napisano

Właśnie tak się zastanawiałem najbardziej nad tymi dwoma rowerami. Myślę, że te dwa rowery są zbudowane na najlepszym sprzęcie i z wyglądu bardzo dobrze się prezentują. A jeśli chodzi o te pedały to myślisz, że lepiej by było je wymienić na jakieś lepsze ??

Napisano

Z tych pierwszych pięciu polecałbym Limber FX3 lub Kross Hexagona v3. O krossie trochę czytałem i większość to pozytywne opinie. Ten Limber nieznam firmy, lecz ma lepszy amorek. Bierz który uważasz za ładniejszy choć Kross to polska firma. Te meridy niezbyt ładne, a pozatym płacisz za firmę :-)

Napisano

Najlepszy rower do 1000 PLN jeśli chodzi o osprzęt to LAZARO lub KANDS 1300(w sumie to samo). Są to mniej znane marki polskiej firmy trans-rower (czy jakoś tak) ale ludzie sobie chwalą(przydałby się jakiś test czy recenzja). Za znaną markę trzeba płacić i nawet za 1300pln nie dostaniesz takiego osprzętu co w wyżej wymienionych rowerach u markowych producentow. Sam stoje przed wyborem roweru i chyba się skusze na Lazaro :)

Napisano

Chyba się skusze na któryś z tych rowerów : Lazaro i Kands. Tylko muszę jeszcze poczytać trochę opinii na temat tych rowerów i wtedy będę musiał zdecydować. Już w końcu trzeba zacząć jeździć :icon_lol:

Napisano

Daj znać jak znajdziesz jakieś materiały o Kands albo Lazaro, albo jak kupisz to zdaj relacje jak ci się widzi sprzęt:) Przydałby się test tych rowerów. Może jakiś właściciel tych dwóch kółek by się podjął? pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...