Skocz do zawartości

[Amortyzator] Problem ze ślizgami

pytlas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dzisiaj miałem składać swojego Psylo SL U-Turn. Nie dawno odebrałem dolne golenie z piaskowania oraz malowania proszkowego. Ku mojemu zaskoczeniu ( i wcześniejszym prośbą) środek został wypiaskowany, co oznacza zajechane ślizgi. Byłem w Harfie i powiedzieli mi za wymianę ślizgów 140 zł a za same ślizgi 110 zł. Jak myślicie opłaca się pchać pieniądze w ten amortyzator. Dodam że posiadam do niego nowe uszczelki. Golenie górne z anodą w stanie bdb. Czy może lepiej sprzedać go na części ?

Napisano

A kupisz podobny amortyzator za 250 pln?Moim zdaniem opłaca się to naprawić.Po drugie warto by pogadać z kolesiami od piaskowania...

Napisano

Mądry polak po szkodzie. Trzeba było wyjąć ślizgi z amortyzatora zanim oddałeś do piaskowania, albo jakoś uszczelnić, żeby mimo wszystko nie dostała się tam farba. Taka rada na przyszłość, ale wiem, że to Ci w ogóle nie pomaga. ;)

Dlaczego nic rozmowa nie da? Robione po znajomości czy nie masz na to żadnego dowodu?

To przykre, ze jak w Polsce chce mieć dobrze coś wykonane trzeba zapłacić miliony, albo zrobić to samemu...

Napisano

Jeśli byłeś zadowolony z pracy amorka i jesteś pewien że w serwisie zrobią go na błysk, to ja bym zainwestował. Raczej nie ma przeciwskazań do wymiany ślizgów na nowe.

W innym wypadku zawsze to jakiś powód do zmiany na coś bardziej aktualnego ;)

Napisano

Mądry polak po szkodzie. Trzeba było wyjąć ślizgi z amortyzatora zanim oddałeś do piaskowania, albo jakoś uszczelnić, żeby mimo wszystko nie dostała się tam farba. Taka rada na przyszłość, ale wiem, że to Ci w ogóle nie pomaga. ;)

Dlaczego nic rozmowa nie da? Robione po znajomości czy nie masz na to żadnego dowodu?

To przykre, ze jak w Polsce chce mieć dobrze coś wykonane trzeba zapłacić miliony, albo zrobić to samemu...

No niestety, nie martwiłem się o żaden dowód usługi. Przed piaskowaniem prosiłem ich o zabezpieczenie amortyzatora, a oni powiedzieli że to zrobią, mają specjalny sprzęt itp. Trudno trzeba jakoś go naprawić, pogadam z Wichem a jak mu się nie uda, czeka mnie Harfa. Dzięki wielkie za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...