Skocz do zawartości

[buty] Wygodne buty SPD MTB

crun

Rekomendowane odpowiedzi

Ode mnie 3 grosze na temat m087. Mam dosyć szeroką stopę więc bałem się, że na pozór wąskie buty będą niezbyt trafionym zakupem. Przymierzyłem, zastanawiałem się 2 minuty :teehee: no i kupiłem. Zrobione na nich mam około 350 km więc już co nieco można o nich powiedzieć. Stopa w bucie ma pełny komfort, można wszystko ładnie dopasować rzepami, poza tym buty posiadają klamrę więc to spory plus. Super przewiewne więc świetne na wyższe temperatury, ale przez to nie będą się nadawać na chłodniejsze dni, wiem bo wyjechałem na przejażdżkę na początku marca (ledwie 5 km) i musiałem ostro rozcierać stopy w domu :whistling: Rzepy dalej trzymają jakbym dopiero co wyjął but z pudełka więc w tym elemencie też nic do zarzucenia. Nie są bardzo sztywne jeśli idzie o samą podeszwę, jednak wystarczająco nawet do bardziej wymagającej jazdy no i nie czuję się pedałów pod stopą. Natomiast nie nadają się do chodzenia no chyba, że lubisz zgrzytanie bloków o asfalt/beton/czy coś tam innego. :no:

"Czasami" ale to i tak rzadkość. Ja w Szczecinie w rowerowym w cenie do 250zł nie znalazłem żadnych z kolcami. Może akurat wykupili :)

sh-m123 są z kolcami. Nie są jakieś specjalnie drogie (w zeszłym roku wyrwałem je jako komplet razem z m540 za niecałe 400 pln).

wracajac do Specialized MTB Sport

mam te buty od zeszlego... maja? i gdyby nie to ze szkoda mi podeszwy to chodzilbym w nich na codzien:) nic nie uwiera, nie uciska, rzepy trzymaja, wkladka BodyGeometry u mnie sie sprawdza i daje spora ulge stopom (przez miesiac uzywalem zwyklej wkladki zeby zobaczyc roznice).

nie sa to zapewne buty typowo sportowe, sztywne do wygrywania maratonow (chociaz - to nie but jezdzi), ale nie sa tez turystykami.

do tego sa niedrogie, i wytrzymale (zanim kupilem przeczytalem wszystko co sie dalo o nich i moge jak do tej pory potwierdzic).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...