zelek93 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam serdecznie Jestem w trakcie składania po raz pierwszy roweru i natknąłem się na problem. Mam przerzutkę tylnią XT RD M-772 SGS kaseta na której ma ona pracować to shimano CS-HG50-9. Chce użyć manetki SL-M580. Korba to deore FC-M552. Wyrzuciłem dużą i najmniejszą zębatke (chce założyć napinacz).Zamontowałem fabryczny blat 32t. Jednak zębatka ma luzy na śrubach. 1. Czy przerzutka ta obsłuży 9 biegów za pomocą tej manetki ? 2. Jak zniwelować luzy na śrubach(kominach) w korbie. Mogę użyć podkładki, czy może kupić nowe krótsze śruby ? 3. Jaki napinacz do 150zł polecacie ? Wygooglowałem na razie e13 LS HT Jak macie jakieś spostrzeżenie zapraszam PS. Nie chcę montować sprzętu i testować czy da rade czy nie bo cały napęd jest nowy i jak coś chce mieć możliwość zwrotu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Airsofter Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Add. 2 Mogą być krótsze śruby, mogą być podkładki Add. 3 Bierz tego E13- kolega ma i sobie chwali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 1.powinna bez problemu wrzucać ,przecież jest na 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelek93 Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 No też mi się wydaje tak tylko czy ta nowsza przerzutka nie ma innego indexowania względem tej manetki? Czy nie wymaga dłuższego ciągu linki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 przerzutka jest w pełni kompatybilna z manetką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelek93 Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 dzięki wielkie. Temat do zamknięcia ew. jeśli ktoś mógł by mi powiedzieć jakie śruby mam kupić żeby nie było luzów aktualnie mam komin 6,5mm jest jakiś mniejszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.