shiren Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam, od dobrego miesiaca szukam roweru dla siebie, w swoim przedziale cenowym jak i z rama na moj wzrost (187cm) tak wiec, jesli dobrze rozumiem, powinienem szukac ram 20-21" (jesli sie myle, poprawcie mnie bo, przegapilem pelno ofert odrzucajac je z tego powodu) Rower mialby sluzyc mi raczej do jazdy po miescie, czasami jakis mniejszy wypad w plener, las, cos tego typu, bez wiekszego katowania sprzetu. Szukalem w rowerach nowych i uzywanych, ale jak wiadomo, na nowy raczej nie mam co liczyc. wpadlo mi w oko pare rowerow z allegro, uzywanych rzecz jasna, i chcialem zapytac czy najada sie i sa warte kasy ktora mialbym na nie wydac. 1:http://allegro.pl/felt-black-super-mtb-50cm-alu-tanio-deore-i2272554086.html 2: za ten pewnie bedziecie mnie ganic, ale warto zapytac bo cena dosc niska. Nie ma zadnego info, sprzedawca twierdzi ze procz zerwanej linki od tylnego hamulca wszystko jest ok, moze wy powiecie cos wiecej... http://allegro.pl/rower-gorski-mountain-bike-polecam-i2259885590.html i w sumie na chwile obecna tylko tyle udalo mi sie doszukac, jesli macie jakies propozycje, sugestie, smialo kierujce, kazda pomoc i podpowiedz sie przyda pozdrawiam
NoLimited Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 Ten pierwszy bym prędzej wziął. Ten drugi to kat i niewiadomo co to jest. Nie wymyślaj tylko bierz pewny, pożądny rower
shiren Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Napisano 13 Kwietnia 2012 Ten pierwszy bym prędzej wziął. Ten drugi to kat i niewiadomo co to jest. Nie wymyślaj tylko bierz pewny, pożądny rower a co powiesz na to? znalazlem jeszcz cos takiego: http://allegro.pl/giant-escaper-rower-gorski-k26-na-shimano-deore-i2274376705.html znalazlem jeszcze 2 nowe, ale pewnie tez odpadna, bo powiecie ze osprzet nadaje sie do stania pod blokiem ;p http://allegro.pl/kands-energy-400-shimano-nowy-gratis-i2255853517.html http://allegro.pl/kands-energy-500-v-brake-full-shimano-2012-i2264159351.html ktory obstawiacie?
shiren Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Napisano 14 Kwietnia 2012 najprędzej giant ;p i na niego tez wlasnie padlo, teraz pytanie, czy wymiana widelac w tym konkretnym rowerze na amortyzowany nie sprawi problemu?
shiren Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Napisano 16 Kwietnia 2012 i na niego tez wlasnie padlo, teraz pytanie, czy wymiana widelac w tym konkretnym rowerze na amortyzowany nie sprawi problemu? no panowie, nie spimy, zalezy mi na odpowiedzi
NoLimited Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Do takiej ramy nic nie wsadzisz mnie sie wydaje ;p chyba ze jakies starocie 63mm
krism4a1 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Giant? Wygląda jak by po nim coś przejechało i to ciężkiego. Rower części miał kombinowane wielokrotnie.
shiren Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Napisano 17 Kwietnia 2012 Giant? Wygląda jak by po nim coś przejechało i to ciężkiego. Rower części miał kombinowane wielokrotnie. ale osprzet wydaje sie byc ok a co do ramy, dlaczego nic innego procz "starocia" nie wsadzi sie w to? rozmiar ramy za duzy? za maly? i czemu sadzisz ze przejechalo cos po nim? o.0
krism4a1 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Stery tej ramy są starego typu a nie A-Head, z tego co wiemnowe amortyzatory chyba nie bedą pasować. Wyraźnie widać na zdjęciach że rama ma potężne wgniecenia w górnej rurze. Jak dla mnie to nie jest już jednoślad, ale mogę się oczywiście mylić.
iza121 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Po pierwsze wgniecenie w ramie, po drugie kaseta do bani, po trzecie hamulce typu cantilever, po czwarte reszta części też pewnie starych, po piąte nie warty 380zł krism4a1 to jest sztywna rama, z widelcem tylko nawiązującym do amora, a więc pojawia się pytanie, czy tam jakikolwiek amortyzator będzie dobrym rozwiązaniem i nie popsuje geometrii
shiren Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Napisano 17 Kwietnia 2012 Po pierwsze wgniecenie w ramie, po drugie kaseta do bani, po trzecie hamulce typu cantilever, po czwarte reszta części też pewnie starych, po piąte nie warty 380zł krism4a1 to jest sztywna rama, z widelcem tylko nawiązującym do amora, a więc pojawia się pytanie, czy tam jakikolwiek amortyzator będzie dobrym rozwiązaniem i nie popsuje geometrii niestety moj budzet przewidywal nieduzy wydatek, a co do wgniecenia, nie wydaje sie byc jakos bardzo znaczace, nie bede tym rowerem robil niewiadomo czego i narazal na niewiadomo jakie sily, wiec chyba nic nie powinno sie stac... mam taka nadzieje przynajmniej
iza121 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 Aha, czyli już go masz. Działa chociaż wszystko jak powinno?
shiren Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Napisano 17 Kwietnia 2012 Aha, czyli już go masz. Działa chociaż wszystko jak powinno? nie mam, ale zaplacilem i czekam na kuriera... z wyzej podanych z 1 postu i przekopanych doslownie setkach stron na tablica i allegro ten chyba wydawal sie byc najlepszy... a hamulce zawsze mozna wymienic tak samo jak kasete, prawda?
iza121 Napisano 17 Kwietnia 2012 Napisano 17 Kwietnia 2012 niby tak, ale to ciągnie za sobą dodatkowe dość spore koszty - wymiana hamulców to: szczęki + klamki + pancerze + linki, wymiana kasety to: kaseta + łańcuch ja życzę, żeby jednak nie trzeba było nic wymieniać, żeby hamulce działały nader dobrze jak na ten typ, no i żeby działało w nim wszystko i się na nim dobrze jeździło
shiren Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Napisano 17 Kwietnia 2012 niby tak, ale to ciągnie za sobą dodatkowe dość spore koszty - wymiana hamulców to: szczęki + klamki + pancerze + linki, wymiana kasety to: kaseta + łańcuch ja życzę, żeby jednak nie trzeba było nic wymieniać, żeby hamulce działały nader dobrze jak na ten typ, no i żeby działało w nim wszystko i się na nim dobrze jeździło Oby, jesli bedzie wszystko dzialac bez wiekszych problemow to raczej nie bede wymienial. W praniu wszystko wyjdzie. Dzieki wielkie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.