Skocz do zawartości

[przerzutka przód] Naciąganie linki (Regulacja)

Terrqge

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, przerzutki przód shimano altus, problem lezy w tym, że próbuję sobie naregulować przerzutki (marnie mi to wychodzi), rower jest nowy, nic nie ruszane za bardzo, więc wszystko jest idealnie równolegle przykręcone, ale rozregulowane, problem w tym, że w poradnikach do regulacji każą wrzucać łańcuch na najmniejszą przerzutkę, a następnie linkę napiąć jak najmocniej, a potem wrzucić łańcuch na największą zębatkę, problem w tym, że jak już naciągne linkę, to nie da rady wrzucić na największą zębatkę, bo połamie manetki, z kolei gdy ją trochę poluzuję to na manetce wchodzi, ale łańcuch już nie.

Drugi problem, to mam wrażenie, że śruby L i H w ogóle nie działają, łańcuch cały czas ociera o prowadnik, niezależnie w którą stronę kręcę. Dobrze jest tylko na przerzutkach 1x1, wtedy nie ociera.

Jak sobie z tym poradzić?

Kolego nie wiem w czym masz problem. Śruby regulacyjne działają tylko na lużnym biegu 1x1 na wiekszych nie bardzo widac aby sie cos dzialo. Linke naciagasz na 1x1 i nie na chama tylko aby byla w miare sztywna. Dodam ci linka do yt to już jest instrukcja dla "ułomnych" Jak nadal nie wyregulujesz to wyrzuć śrubokręt do kosza i oddaj rower do serwisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...