Terrqge Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Mam problem, przerzutki przód shimano altus, problem lezy w tym, że próbuję sobie naregulować przerzutki (marnie mi to wychodzi), rower jest nowy, nic nie ruszane za bardzo, więc wszystko jest idealnie równolegle przykręcone, ale rozregulowane, problem w tym, że w poradnikach do regulacji każą wrzucać łańcuch na najmniejszą przerzutkę, a następnie linkę napiąć jak najmocniej, a potem wrzucić łańcuch na największą zębatkę, problem w tym, że jak już naciągne linkę, to nie da rady wrzucić na największą zębatkę, bo połamie manetki, z kolei gdy ją trochę poluzuję to na manetce wchodzi, ale łańcuch już nie. Drugi problem, to mam wrażenie, że śruby L i H w ogóle nie działają, łańcuch cały czas ociera o prowadnik, niezależnie w którą stronę kręcę. Dobrze jest tylko na przerzutkach 1x1, wtedy nie ociera. Jak sobie z tym poradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszPy380alski Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Kolego nie wiem w czym masz problem. Śruby regulacyjne działają tylko na lużnym biegu 1x1 na wiekszych nie bardzo widac aby sie cos dzialo. Linke naciagasz na 1x1 i nie na chama tylko aby byla w miare sztywna. Dodam ci linka do yt to już jest instrukcja dla "ułomnych" Jak nadal nie wyregulujesz to wyrzuć śrubokręt do kosza i oddaj rower do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Już sobie poradziłem, okazało się, że linka była troszkę źle zamontowana i nieco zawadzała. Dokręciłem jeszcze troszeczkę śrubę H, bo czasem z największej zębatki spadał łańcuch i na razie chodzi miodzio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.