Nuitt Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 Przymierzam się do wymiany ramy w rowerze - swego czasu dostałam cały rower, wymieniłam 3/4 osprzętu tak więc przyszła pora na ramę (obecna jest za duża i za ciężka). Problem w tym, że nie bardzo mogę się zdecydować do czego ja ten rower chcę. Swego strasznie kręcił mnie street (ale były to czasy kiedy mama jeszcze mi mówiła co jest dla mnie nieodpowiednie), ale nie bardzo poszłam w tym kierunku. Nadal jednak lubię sobie tu i ówdzie podskoczyć i poszaleć na wertepach (równocześnie jeżdżę tym rowerem też tak zwyczajnie żeby pojeździć). Nie chciałam pytać się w sklepach rowerowych, bo dobrze wiem jak tam patrzą na dziewczyny które chcą sobie składać rower Milionerem nie jestem Ładnie proszę o radę
Minor Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 No ale my też tu nie bardzo poradzimy w takiej sytuacji. Generalnie najlepiej wyjdziesz chyba na jakiejś ramie MTB, te twoje podskoki wytrzyma spokojnie. Wiadomo że to nie rower do zabaw z grawitacją będzie. Inna też sprawa, jaki masz pozostały osprzęt, koła, itp. Bo jak masz pancerne koła to już lepiej jakąś ramkę do skakania, szkoda potencjału maszyny na ramę MTB. No i co najważniejsze, cena. Bez tego się nie da pomóc.
Nuitt Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Napisano 13 Kwietnia 2012 Obręcze Alexrims ACE18 Hamulce (przód - tarcza, tył - v-brake), przerzutki - Shimano Amortyzator RST (też jest częścią tamtego roweru). Cena... no tak do 700zł. Jak będzie rower mniej ważył to i może mi się zachce czegoś pouczyć, tak więc dobrze żeby rama i to wytrzymała.
PoleK Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 wzrost... co to znaczy "poskakac"i "pojezdzic normalnie" na ramie do latania nie da sie zrobic 100km "wygodnie"... ogarnij troche sama, a potem napisz czego oczekujesz.
blackaxel Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 kup sobie NS Core 3 i do streeta i poskaczesz dobra rama w zestawie zawsze Ci wyjdzie taniej za czesci niz osobno wymieniac
alkor Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 Jakie modele tego osprzętu by się przydało bo Shimano to może być i Tourney i XTR. Przy czym posiadając tego drugiego raczej miałabyś tego świadomość. W ogóle co to za rama, którą masz teraz? Inna sprawa, ze nikt tu za Ciebie nie zdecyduje jak chcesz jeździć...
seebcioo Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 no to masz problem jak ja na coś się musisz zdecydować zastanów się, czy więcej " szalejesz " czy jeździsz dla zdrowia itd. czyli kilkanaście km minimum ? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.