Skocz do zawartości

[Amortyzator] SR Suntour XCM - korek/pokrętło

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc Wszystkim,

niedawdno zakupiłem Kross Level A2 2010 i jest tam widelec SR Suntour XCM. Niestety skradziono mi pokrętło, korek, zawleczkę do LockOut'a (w zasadzie nie wiem jak to dokładnie nazwać) przez co nie moge teraz zablokowac skoku amorytzatora. Zalaczam fotke z zaznaczeniem o co mi dokladnie chodzi.

Czy ktos zna link pod ktorym moglbym dokonac zakupu tego korka (ewentualnie sklep w Warszawie) ?! Czy te korki są dostępne w byle jakim sklepie, ktory sprzedaje Krossy/Suntour'y czy to bardziej skomplikowana sprawa?! Bardzo dziekuje za pomoc.

xcmv2zawleczka.jpg

Popytaj w serwisach powinni mieć jakieś zapasówki. Z reguły tego się nie sprzedaje ale są dostępne z demobilu.

... zamontować sobie manetkę na kierownicy?

Zamontować nie zamotujesz bo suntour nie wypuszcza takich części tnz takich do modyfikacji "tradycyjnych" blokad na te sterowane manetką.

http://eurobike.home...uemart&Itemid=1

Proszę bardzo (drugi przedmiot)

Dzieki serdeczne, nawet nie spodziewalem sie ze taki koreczek moze kosztowac az 35 PLN ;) Pojawila mi sie jednak watpliwosc poniewaz piszesz ze 2 przedmiot z listy bedzie pasowal jednak ma on opis "Korek blokady do amortyzatorów SR Suntour XCR LO 2011" (w opisie jest takze XCM HLO) i niepokoi mnie to 2011 poniewaz ja mam Level A2 2010 - czy na pewno bedzie pasowal?!

Na tej liscie, pozycja nr 7 tez jest opisana ze to korek do XCM ale MLO ?! Moglibyscie pomoc mi wyjasnic czym one sie roznia i ktory bedzie na pewno pasowal do mojego widelca (HLO czy MLO)?! Dzieki serdeczne.

Już ci wyjaśniam

MLO- Mechaniczna blokada skoku

HLO- Hydrauliczna

Jeśli tak:http://allegro.pl/rower-kross-level-a2-2010-21-disc-alivio-i2254461955.html

wygląda twój rower to masz hydrauliczną blokadę skoku amortyzatora czyli ten drugi powinien pasować. O ile Suntour nie zmienił w zeszłym roku tłumików w XCM'ach a o ile mi wiadomo tak się nie stało. Więc możesz śmiało zamówić tą blokade.

Już ci wyjaśniam

MLO- Mechaniczna blokada skoku

HLO- Hydrauliczna

Jeśli tak:http://allegro.pl/ro...2254461955.html

wygląda twój rower to masz hydrauliczną blokadę skoku amortyzatora czyli ten drugi powinien pasować. O ile Suntour nie zmienił w zeszłym roku tłumików w XCM'ach a o ile mi wiadomo tak się nie stało. Więc możesz śmiało zamówić tą blokade.

Swietnie! Rozwiales moje wszelkie watpliwosci - dokladnie tak wyglada moj rower tylko wersja V-Brake. Dzieki piekne!

Swietnie! Rozwiales moje wszelkie watpliwosci - dokladnie tak wyglada moj rower tylko wersja V-Brake. Dzieki piekne!

Ale jestem tępakiem...dopiero dzis zorientowalem sie ze moj widelec to jednak XCR LO :D Tak czy siak, wybor korka nie ulega zmianie bo bedzie to ten sam ktory do XCM HLO ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...