Skocz do zawartości

[700zl] Rower dla mnie

skosik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

na początku jako nowy użytkownik chciałbym się przedstawić. Nazywam sie Michał i mam 23 lata, pochodzę z Białegostoku.

Rozchodzi sie o zakup roweru który będzie służył tylko i wyłącznie do jazdy do pracy(po scieżkach rowerowych i chodnikach) nie będę nim jeździć po lesie itp itd.

Mam namierzone 2 rowerki:

- Maver - Horizon Specter M - w Auchan wygląda dość przyzwoicie cena - 753zl

- Arkus Dynamic Sport Alu SE - cena 699 zl

Bardziej jestem za tym rowerem z Auchan ale na innych forach wyczytałem, że rowery marketowe to "sh*t" :)

Rower musze zakupić niestety na raty.

Za odpowiedźi dziękuję.

Pozdrawiam

Michał

Napisano

Oba niewątpliwie jeździć będą, jak długo i czy na pewno do wakacji? nie wiem.

...będzie służył tylko i wyłącznie do jazdy do pracy(po scieżkach rowerowych i chodnikach) nie będę nim jeździć po lesie...

Więc nie szykaj roweru "górskiego" choć te twoje propozycje to nawet nie stały obok takich rowerów...

1. Maver - Horizon Specter M - z gazetki promocyjnej najlepsze jest: "zdejmowany hak przerzutki" :) - to najważniejsze? nie widziałem go na żywca, ale raczej bym sobie odpuścił. Nawet jak nie masz kasy na nic lepszego.

2. Arkus Dynamic Sport Alu SE - znalazłem taką wersję: Arkus - o tego chodzi? :

- "Widelec: amortyzowany Zoom Bravo Fork" - to nie amortyzator tylko kilka kilogramów zbędnego balastu, który nic nie da, tym bardziej dla twojego zastosowania.

- "Kaseta: 8-rz" - z dużym prawdopodobieństwem to tylko wolnobieg,

- itp.

Ile masz kasy? Do ok 800zł znajdziesz już coś sensownego z przedzału Cross, szukaj w markach Kands, Romet

Napisano

Oba niewątpliwie jeździć będą, jak długo i czy na pewno do wakacji? nie wiem.

Więc nie szykaj roweru "górskiego" choć te twoje propozycje to nawet nie stały obok takich rowerów...

1. Maver - Horizon Specter M - z gazetki promocyjnej najlepsze jest: "zdejmowany hak przerzutki" :) - to najważniejsze? nie widziałem go na żywca, ale raczej bym sobie odpuścił. Nawet jak nie masz kasy na nic lepszego.

2. Arkus Dynamic Sport Alu SE - znalazłem taką wersję: Arkus - o tego chodzi? :

- "Widelec: amortyzowany Zoom Bravo Fork" - to nie amortyzator tylko kilka kilogramów zbędnego balastu, który nic nie da, tym bardziej dla twojego zastosowania.

- "Kaseta: 8-rz" - z dużym prawdopodobieństwem to tylko wolnobieg,

- itp.

Ile masz kasy? Do ok 800zł znajdziesz już coś sensownego z przedzału Cross, szukaj w markach Kands, Romet

to wez jakis taki rowerek fajny podzuc do 800 zl :P bo ja kompletnym laikiem jestem w tym temacie

Napisano

http://allegro.pl/aluminiowy-szybki-cross-integral-v1-blotniki-men-i2263504686.html 719zł

http://allegro.pl/meski-kands-stv-700-szybki-solidny-lekki-cross-i2269258856.html 689zł

http://allegro.pl/rower-trekingowy-giant-traffic-lx-i2255334401.html 619zł, ale to nie koniec licytacji, niezła oferta, brakuje mi zdjęć szczegółów tj. kasety, łańcucha, korb, ale pewnie można od sprzedawcy to wytargać.

Napisano

1. Rower miejski Arkus CLASSIC 1000 M LUX 2009 799 zł

2. Rower miejski Arkus CLASSIC 900 M 2009 694 zł

Wyglada na to, że oba mają identyczny osprzęt poza:

"1000 M LUX 2009" ma prądnicę w piaście przedniej - na plus dla tego roweru. Na minus amortyzator, a w zasadzie coś co ma udawać amortyzator. Lepiej gdyby go wogole nie było, nie dla tego, że są lepsze itp. Po prostu tu nie jest amortyzator tylko sprężyna (i to pewnie jedna) i kawał stali nic po za tym, brak tłumienia, barak regulacji napięcia wstępnego, czy o blokadzie skoku nie mówiąc.

osprzęt mimio, że trochę Shimano, to najniższa półka, ale do pracy dojedziesz, trzeba tylko to trochę szanować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...