Skocz do zawartości

[Lidl kolekcja rowerowa] od 13.03.2006

muzycom

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno wróciłem z lidla. Z całej rowerowej kolekcji zostało kilka par rękawiczek, kilka damskich koszulek i 1 błękitne spodenki. Oczywiście nic nie kupiłem :029:

we wrzesniu kupiłem torbę podsiodłową z kompletem uniwersalnych narzędzi - ocena 6

koszulka z długim rękawem - ocena 1

wkładki do butów - ocena 6

spodnie rowerowe ocieplone - ocena 5

w kołobrzeskim Lidlu w godzine po otwarciu półki były wymiecione choć pełny asortyment wyłożono

kłębiło sie jak w czasie karmienia rekinów

i

Ja kupiłem we wrześniu tylko torbę podsiodłową i sprawuje się znakomicie. Narzędzia nawet trwałe jak za tą cenę a torba też niczego sobie. Ale teraz może kupie coś więcej. A czemu ta koszulka jurasek była taka badziewna?

Byłem, obejrzałem i... nic nie kupiłem :D Chciałem kupić te spodnie w wersji długiej, ale myślałem, że one są grubsze. A to takie cienkie, na ciepłą wiosnę, to takich nie potrzebuję.

Innych rzeczy za bardzo nie oglądałem, tylko pomacałem sobie damską kurtkę, bo była otworzona, no i pierwsze wrażenie pozytywne.

Ogólnie to kilka osób się tam kręciło, głównie starszych, i ubrania i akcesoria dość szybko znikały.

My z Rycerzem też się wybraliśmy i nabyliśmy pompkę za 20 zł oraz spodenki luźne z wypinaną wkładką dla Rycerza :D . Miałam jeszcze chrapkę na spodenki dla mnie, ale ponieważ nie byłam pewna co do rozmiaru (najmniejsze z dostępnych - S-ki - wyglądały podejrzanie obszernie), a nie było możliwości przymierzenia - zrezygnowałam. Trochę szkoda, ale źle wydanej kasy byłoby mi szkoda znacznie bardziej.

Spodenki na Rycerzu leżą idealnie, pompka sprawia wrażenie solidnej, w dodatku bardzo praktycznie pomyślana. Mam nadzieję, że okaże się równie trwała B)

Pozdrówko z zakupów :)

hehe ja również zakupiłem luźne krótkie spodenki z wkładką, co ciekawe w pierwszym napotkanym Lidlu po pracy (ok. 16.15) udało się znaleźć swój rozmiar (jak się okazało L).

trochę ceregieli było z dobraniem rozmiaru, tak jak napisała Ecia nie było możliwości przymierzenia, a na opakowaniu nie było podanej tęgości w pasie tylko rozmary M, L, XL itp. jako że na żadnym stoisku nie zauważyłem centymetra ani miarki, oszacowałem tęgość rozmiaru L mierząc... wyjętą z plecaka płytą CD w pudełku (o standardowej wysokości 12cm) :) jak się okazało w domu pomiar nie był obarczony zbyt dużym błędem :)

Choc widmo pojscia do pracy przed godzina otwarcia Lidla troche mnie podlamalo, to ostatecznie nie mam na co narzekac. Wpadlem do sklepu dopiero po godzinie 15, i okazalo sie, ze jedyne braki to dlugie spodnie z wkladka (byla tylko 1 para xl). Poza tym do wyboru, do koloru, jak mawia moja mama. Zalapalem sie wiec na koszulke, spodenki z wkladka, kurtke oraz zestaw narzedzi (zakupy na caly sezon:). Mialem jeszcze chrapke na pompke z manometrem, ale powrocil na chwile zdrowy rozsadek i pamiec o kosztach zwiazanych z zyciem doczesnym i zrezygnowalem. Moze za jakis tydzien - dwa jakims cudem ostanie sie kilka sztuk, to wtedy cieplej o tym pomysle.

nie wiem jak wygladaja wasze wrazenia z uzytkowania tych ciuszkow, ale ja kupilem swojego czasu dlugie spodnie z wkladka za ok 50zl i po pol roku: zmechacone i pozaciagane ze glowa boli, zamki rozwalone, wkladka sie splaszczyla tak, ze wygodniej bylo smigac bez ... wg mnie ok, ale jak ktos jezdzi bardzo malo

Wczoraj po pracy wieczorkiem z ciekawości zajrzałem również do lidla - ku mojemu zdziwieniu ludzie nie wykupili wszystkiego i leżało sporo rzeczy. Pompki moim zdaniem tandetnie wykonane - te z Decathlona dużo lepiej wyglądają a kosztują podobnie. Spodenki wyglądały całkiem przyzwoicie, kurtka również. Ten zestaw kluczy w "scyzoryku" .... od pewnego czasu wiem, że klucze imbusowe muszą być porządne po tym jak zjechałem sobie raz takim tanim wynalazkiem śrubę przy odkręcaniu klamki hamulcowej. Jedyne co mi się tam rzuciło w oczy to te skarpetki rowerowe - wyglądały solidnie i cena również nie była wysoka.

Zakupy-

Kurtki przeciw wiatrowe z odpinanymi rękawami (dla mnie i taty) oraz skarpetki rowerowe.

Chciałem sobie jeszcze wreszcie kupić oświetlenie ale było beznadziejne

a byłem około godziny 17 i już prawie nic nie było (tzn. parę kurteczek męskich i prawie cała damska kolekcja)

Mialem jeszcze chrapke na pompke z manometrem, ale powrocil na chwile zdrowy rozsadek i pamiec o kosztach zwiazanych z zyciem doczesnym i zrezygnowalem. Moze za jakis tydzien - dwa jakims cudem ostanie sie kilka sztuk, to wtedy cieplej o tym pomysle.

Jak chcesz to ja Ci odsprzedam swoją. Kupiłem ją w zeszłym roku po bardzo pozytywnych opiniach na forum (chociaż z reguły nie kupuję w marketach). Jedyną jej wadą jest to, że nie pompuje od nowości :) Miałem ją oddać ale jakoś tak czasu zabrakło i sobie leży. Jak tak leżakuje to naprawdę ładnie wygląda. Może kiedyś ją naprawię. Potrzebna jest końcówka na wentyl. Chociaż po tych doświadczeniach, to raczej przeszła mi ochota na inwestycje w makrokesze.

Zakupy-

Kurtki przeciw wiatrowe z odpinanymi rękawami (dla mnie i taty) oraz skarpetki rowerowe.

Chciałem sobie jeszcze wreszcie kupić oświetlenie ale było beznadziejne

a byłem około godziny 17 i już prawie nic nie było (tzn. parę kurteczek męskich i prawie cała damska kolekcja)

Szkoda, że olałem. Po ile były kurteczki? Przy następnym wysypie sobie kupię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...