Skocz do zawartości

[Pancerze] Nowe pancerze postrzępione

Adrianox360

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Kupiłem zestaw pancerzy i linex Unex do przerzutki za 18zł.

Wszystko ładnie chodzi aż po 2 tygodniach postrzępiły się pancerze. Na początki druty te były schowane aż wyszły na zewnątrz. Linki jak linki - ok. Ale przez wystające nierównomiernie kawałki drutów źle chodzą, przez co nie mogę wyregulować przerzutki. Czy można coś z tym zrobić? Jeżeli nie to jaki tanie, w miarę dobre pancerze polecacie ?

Foto: Słaba jakość ale widać na końcu brązowawe zakończenia tych frutów wychodzących z pancerza.

201204121_repphea.jpg

201204121_repphwh.jpg

201204121_repphwr.jpg

Napisano

Spróbuj je wyrównać jakąś szlifierką, tak zeby się za bardzo nie zagrzały i nie stopiły tworzywa, po zeszlifowaniu otwór popraw wciskając odpowiednio dobrany zimny gwóźdź, następnie zakrop olejem poskładaj i zobacz co będzie się działo dalej.

Coś szybko zaczęły rdzewieć te druty ...

Napisano

Takie "wyciąganie się" drutów z pancerza jest dosyć typowe, jagwire, gore, shimano, bontrager. Wg mnie nie powinno to upośledzać działania przerzutek, dopóki druty nie wyginają się do środka. Jedyny skutek uboczny jaki się zazwyczaj pojawia to trzeszczenie kabli przy główce, tam gdzie wyginają się przy ruszaniu kierownicą. Rdza na nich też nie powinna mieć znaczenia - w środku znajduje się plastikowa rurka - rdzeń. Druty mogą wychodzić jeśli plastikowe końcówki nie posiadają metalowych krążków na dnie, które zapobiegają wychodzeniu drutów.

Rozwiązanie? Zdemontować, obciąć to co wyszło, zmontować i tyle. Jeśli bardzo ci to przeszkadza kup inne pancerze.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Chciałem przez ten okres po ''wyrównaniu jakąś szlifierką'' zobaczyć czy wszystko będzie chodzić. Minęło 3 tygodnie i jest to samo. Znowu druty wyszły na wierzch, nie postrzępione, lecz całe oplecione tak jak przedtem, ale linka ma problem z płynnym poruszaniem się.

Dlatego jakie pancerze kupić by nie mieć problemu? Dajmy na to, że kupię jakiś komplet, który polecicie i dalej będzie to samo, to wina będzie w przerzutce bo już pomysłów nie mam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...