tesara Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Witam poszukuję opony taniej w miarę uniwersalnej do spokojnej jazdy po asfalcie i terenie. Myślałem nad Hutchinsonami Rock (są w decathlonie po 30 zł sztuka nie musiałbym płacić za wysyłkę) http://www.hutchinsontires.com/en/catalogue-vtt.php?fiche=rock.php&univers=5&pid=60 Wiadomo że po takiej cenie nie ma się spodziewać cudów ale słyszałem że są przyzwoite i mają dobry stosunek cena/jakość. Nie wiem czy w podobnej cenie znajdę coś lepszego ?
CMIK Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Nie jeździłem na tej oponie, ale przy szerokości 1,95 waży prawie kilogram. Oznacza to, że pewnie nie zużyje się szybko, ale będzie baardzo sztywna i mało wygodna no i koszmarnie ciężka, co oznacza, że trudniej ją rozpędzić i wyhamować. Czy to odczujesz- zależy od tego jakie masz teraz opony, ale prawie na pewno lżejsze. Proponowałbym Ci kendę karmę wersję drutową, która może nie jest najlepszą na asfalt (chociaż pewnie nie gorsza niż ten hutchinson), ale kosztuje ok 30 zł, jest sprawdzona i zdecydowanie lżejsza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.