Skocz do zawartości

[Detki] Szerokość dętki

Kocur123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów. Mam do was proźbę w doradzeniu dętki, lecz nie przeznaczę ją do roweru tylko do trochę innego sportu. Chodzi mi dokładnie o szerokość dętki. Ja potrzebuję dętkę o szerokości 5cm lub odrobinę większę. Nie znam się zabardzo na parametrach podawanych w opisie dętek ale z tego co się z orjentowałem to szerokość podawana jest w calach. Czy ta dętka będzie spełniać moje wymogi: http://allegro.pl/schwalbe-detka-dh-24x-2-1-3-00-i2230703387.html

Jej szerokość to 2.1-3.0 cala czyli 5,25cm - 7,5cm ? Czy ta druga wartość to szerokość dętki po maksymalnym rozciągnięciu ?

Zaznaczam, że dętki nie będę pompowa.

Pozdrawiam : )

Napisano

Kolega podał rozmiary w calach, czyli 1"=2,54cm.

Generalnie trudno powiedzieć, bo jak napisał poprzednik, podany rozmiar dętki dotyczy szerokości opony, w której owa dętka będzie umieszczona. W efekcie może się zdarzyć, że konkretne modele dętek różnych producentów, ale dedykowane do opon o takim samym zakresie szerokości, będą miały (przed napompowaniem) inną średnicę.

Napisano

To może moglibyście mi polecić jakąś dobrą dętkę, która ma 5-6cm szerokości :-) A dętkę tą przeznaczę do zrobienia tak zwanego "necka" do freedivingu, czyli dętkę wypełniam ołowiem, zaklejam z dwóch stron, na każdą stronę mocuję 1 klamrę i podczas treningu zakładam to naszyję ;-P.

Tak więc nie jest mi potrzebna bardzo rozciągliwa dętka, wystarczy aby miała te 5-6cm szerokoości.

Pozdrawiam :D

Napisano

Wątpię, czy takie rowerowe znajdziesz. Dla przykładu: mam dwie dętki różnych producentów, obydwie do opon max. 2,2". Jedna ma średnicę 3cm, druga 2,7 cm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...