Skocz do zawartości

[Wrocław] mpk - bilet na przewóz roweru

ingaas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

cześć,

Bilet o jakim nominale należy skasować przy przewożeniu roweru np. trawajem? 1,20zł - jak za przewóz bagażu czy może normalny dodatkowy normalny za 2,40zl

Czy ktoś wie gdzie to dokładnie jest to określone? Nie moge się doczytać w regulaminie itd.

Napisano

cześć,

Bilet o jakim nominale należy skasować przy przewożeniu roweru np. trawajem? 1,20zł - jak za przewóz bagażu czy może normalny dodatkowy normalny za 2,40zl

Czy ktoś wie gdzie to dokładnie jest to określone? Nie moge się doczytać w regulaminie itd.

Nie wiem jak to wygląda formalnie, w praktyce trafiłem jakieś pół roku temu na kontrolę posiadałem bilet bagażowy za 1.20 i kanar się nie przyczepił.

Napisano

Gdy 2 lata temu awaryjnie wracałem autobusem z rowerem, kierowca sprzedał mi drugi bilet normalny. Niedawno pytałem na pętli motorniczego i nie wiedizal jaki bilet na rower należy posiadać.

Napisano

Gdy 2 lata temu awaryjnie wracałem autobusem z rowerem, kierowca sprzedał mi drugi bilet normalny. Niedawno pytałem na pętli motorniczego i nie wiedizal jaki bilet na rower należy posiadać.

Znalazłem taką informację na ten temat :

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/239103,wroclaw-od-kwietnia-przewieziesz-rower-w-autobusie,id,t.html

Co by potwierdzało moją sytuacje pół roku temu :)

Napisano

Mam juz informacje z "pierwszej ręki". Dostałem @ od rzecznika prasowego MPK: do przewozu roweru kupujemy bilet ulgowy czyli 1,20zł :-)

Napisano

Mam juz informacje z "pierwszej ręki". Dostałem @ od rzecznika prasowego MPK: do przewozu roweru kupujemy bilet ulgowy czyli 1,20zł :-)

Od 1. maja bilet ulgowy 1,50zł

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Powrócę do temu z pytaniem - Jaki bilet kupujemy na przejaz liniami przyspieszonymi? np 406 z lotniska? Czy to jest tak jak linia pośpieszna?

Ostatnio awaryjnie wskoczylem z rowerem do takeigo (potężna ulewa mnie zaskoczyła). Kupilem bilet normalny + ulgowy na rower. Dopiero później wyczytalem, że to linia przyspieszona.

Oczywiscie na stronach MPK nie ma slowa co z "tym zrobić"? A może sprobuję poszukać raz jeszcze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...