dkubek Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 WItajcie, po wielu przeczytanych cennych uwagach na tym forum postanowiłem zakupić amortyzator Raidon AIR. Kwota jakiej nie chciałem przekroczyć to 500pln, waże 65 kg i zależało mi na amortyzatorze, który będzie służył głównie do jazdy po mieście, trochę po lesie, jakieś pagórki. Obecnie mam w treku jakiś straszny knot In Sync 323, który w zasadzie się nie ugina. Rozważałem amortyzator Rst Omega, Rock Shox Dart 2, a po przeczytaniu postów zdecydowałem sie na Raidona w wersji powietrznej. Nie mam jakichś ogromnych oczekiań od amortyzatota, chciałbym poczuć, że go mam i że jazda po nierównościach może być bardziej komfortowa niż teraz. Mam tylko kłopot z rozróżnieniem oznaczeń, i tak na allegro znalazłem dwie oferty: !!!!! SR Suntour Raidon X3 2012 !!!!! (2251671921) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. SR SUNTOUR RAIDON R.L. AIR 100mm MOD.2012! SUPER ! (2249237561) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Czy to jest to samo? Jeden pisze, że X3 drugi V3 RL.... Nigdzie nie znalazłem opini na temat tych nowych amortyzatorów Raidona, czy może lepiej kupić z 2011 ale one są nawet droższe? Być może macie jakieś inne ciekawe propozycje...... z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 11 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 http://www.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=sh.product_series&tnid=3170 V3? Nie ma chyba takiego modelu ;c Jak pracują starsze i nowsze to nie wiem, nie pomogę. BTW. Zobacz sobie opinie nt. Sparrow-Bike zanim coś od nich kupisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildsnake Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 V3 - raczej, na pewno takowego nie ma, jest ino X3. Wiem że XCM był V3 i może mu się pomyliło. Kupuj tego tańszego, nie ma co przepłacac za to samo, a po za tym to ten za 449 zł ma naklejkę rebound, więc zawsze jest szansa że akurat ten model go ma. Jeżeli chcesz się coś więcej dowiedziec o pracy tego amorka, to Ci będę w stanie powiedziec dopiero jak przyjdzie mój, najprawdopodobniej w poniedziałek, ale może się to trochę opóźnic ( z pocztą polską nigdy nic nie wiadomo ) No i to by było tyle na dzisiaj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dkubek Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Zamówiłem dziś tego tańszego, ten drugi sprzedawca ma błędne opisy też w innych aukcjach więc początkowo myślałem, że to jakiś lepszy model. Myślę, że na początek przygody z powietrznym amorem wystarczy, póżniej się zobaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.