Skocz do zawartości

Wrocław nocą ?

whitebike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szykuje się do Czerwcowego wyjazdu i chyba potrzebuje pomocy.

Czy jest może ktoś kto zna miłą miejscówkę przyjazną rowerzystom we Wrocku, gdzie można by przeczekać od 24 do 5 rano ?

Rozważam możliwość zakupienia mapy i nocny wypad po mieście, no ale gdyby jednak pogoda nie dopisała to miło by było się gdzieś schować z bagażami i pojazdami

Ostrzegam, że zupełnie nie znam tego miasta ! Więc prosiłabym o konkretne miejsca

Z góry dziękuje

Napisano

Chodzi Ci bardziej o jakiś lokal gdzie można posiedzieć, miejsce do spania (schowania się przed deszczem) na dziko, czy może hostel?

Jeśli chodzi o nocny wypad po mieście to mimo, że mieszkam tu od urodzenia, ciężko byłoby mi znaleźć ciekawą pięciogodzinną trasę po mieście w nocy. Ale może ktoś już ma takie doświadczenie i doradzi.

Napisano

Chodzi Ci bardziej o jakiś lokal gdzie można posiedzieć, miejsce do spania (schowania się przed deszczem) na dziko, czy może hostel?

Jeśli chodzi o nocny wypad po mieście to mimo, że mieszkam tu od urodzenia, ciężko byłoby mi znaleźć ciekawą pięciogodzinną trasę po mieście w nocy. Ale może ktoś już ma takie doświadczenie i doradzi.

Tak, chodzi mi o miejsce gdzie można posiedzieć i coś dobrego zjeść, można by się też napić piwa. Spać nie zamierzamy, bo wyśpimy się w pociągu. Bardzo byśmy chcieli uniknąć czekania na dworcu. Będzie nas dwójka zbłąkanych rowerzystów :)

Napisano

Może w jakiejś knajpie czy coś przeczekajcie albo w pięć godzin możecie zrobić Twierdze Wrocław (traska dookoła Wrocka)!

Napisano

Z knajpami może być ciężko, bo takie, gdzie można posiedzieć i wypić piwko/coś zjeść zamykają się max 3 nad ranem. Dłużej to kluby nocne, ale z rowerami i bagażami raczej będzie ciężko się bawić.

Napisano

Jesli noc ciepła b.ciepła to piwko w Tawernie przy Wyspiańskiego obok politechniki. Maja duży taras od strony Odry ,wiec rowery można przytachać ze sobą ( w miarę daleko od rynku wiec małe stężenie małp i dresiwa ) a później można przekimać po harcersku kolo pergoli w okolicach fontanny wrocławskiej hihi Teren monitorowany i cieciownia tam stoi chyba ;-)

Lokalizacja - Hala Stulecia

Napisano

Tawerna przy wyspiańskiego jest już zamknięta.

O ile mnie pamięć nie myli została przeniesiona na Wróblewskiego

Napisano

Przyszło mi do głowy Zintegrowane Centrum Studenckie PWr w C-13 - słynny serowiec, zwany również statkiem. Jest czynne całą dobę, w nocy pusto, można spokojnie posiedzieć na ławeczkach na którymś z pięter. W razie czego wystarczy powiedzieć ochronie, że jest się studentem i można się rozłożyć jak na pikniku.

http://www.portal.pw...69142,241.dhtml

Napisano

Sporo pubów i knajpek znajdziecie na ul. Bogusławskiego w ceglanym wiadukcie kolejowym (bardzo blisko dworca). Kilka ma też ogródki na powietrzu. Szczególnie polecam Czeski Raj na Bogusławskiego 9 - czeskie regionalne piwa.

Kolejne skupisko pubów i knajpek to ul. Włodkowica. Wiele miejsc znajdziesz też na samym rynku i w okolicach. Jednak jak już wspomniano nie sądzę, żeby były czynne aż tak długo (może McDonald i KFC ale też nie jestem pewien).

Napisano

Ależ są we Wrocławiu knajpki czynne całą dobę... Setka, Łubu Dubu, Przedwojenna i jeszcze jedna, której nazwy nie pamiętam, ale zlokalizowana jest w rynku naprzeciwko Empiku... Wszystkie stylizowane na "mordownie" z czasów komuny... Najładniejsza Setka (dobre czeskie piwo ciemy Złoty Kozioł za 5PLN oraz kaszanka)... Na Rynku bardzo dobra fasolka po bretońsku... W Łubu Dubu dzban 1,5 litra piwa za 15 PLN...

Tylko z rowerami w takim miejscy trochę ciężko... Ale może przyjmą w przechowalni bagażu na dworcu PKS (ta na PKP chyba nie działa z powodu remontu)...

Napisano

na pkp jest przechowywalnia w tych dostawionych pawilonach. Jeśli nic nie znajdziecie to zapraszam do siebie, 5 minut od dworca rowerem, zostawicie bagaże i możecie lecieć dalej, coś dam wam zjeść nawet, i na pociąg znow, blisko. Możecie tu też spać na jakiś karimatach czy czymś. Kwestia ustalenia

Napisano

na pkp jest przechowywalnia w tych dostawionych pawilonach. Jeśli nic nie znajdziecie to zapraszam do siebie, 5 minut od dworca rowerem, zostawicie bagaże i możecie lecieć dalej, coś dam wam zjeść nawet, i na pociąg znow, blisko. Możecie tu też spać na jakiś karimatach czy czymś. Kwestia ustalenia

jak coś to na pw

i prosze o usuniećie powyższego posta bo przypadkiem napisałem z gościa

• 2 miesiące temu...
Napisano

GŁUCHY TELEFON - czynny 24h, przyjemne miejsce, gdzie można dobrze zjeść i napić się, zostawić bagaże, rowery itd.

Pasaż Niepolda :)

tak btw. nawiązując do TEMATU

Czy ktoś z Was jeździ po Wrocku wieczorami / w nocy ? jako, że nie lubię jeździć sama a zdarza mi się to codziennie to szukam chętnych na rowerowe przejażdżki :)..

Napisano

Też często jeżdzę w osobowickim , głownie w ruinach grodu , ostatnio nawet się poświeciłem i przez 3 godziny grabiłem liście z przed 4 sezonów na tym stromym zjeździe . Duży wpływ na to miał obraz gleby koleszki na fajnym nowym rowerze:D Teraz się zjeżdza bezstresowo;) Musimy się zgadać kiedyś , może za dzien 2 lub 3?

• 4 tygodnie później...
Napisano

mozna do lasu i noca . Trzeba tylko dobre swiatlo..

Wszystko zależy od tempa. Wczoraj/dziś byłem (pierwszy raz) dwuosobowo z tempem ok 19-22km/h. Las osobowicki i wały.

Świetna sprawa.

100 lumenów na czole to było aż nadto. Myślę, że 80 a może i 60 do spokojnej jazdy świetnie się spisze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...