Gość Łukasz Napisano 11 Kwietnia 2012 Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam Moja dziewczyna chce kupić rower poniżej 900zł. W Media Expert sprzedawca polecił mi coś takiego : rower best 5500 disc. Czy za te pieniądze warto kupić ten rower czy może lepiej szukać czegoś innego ? Jeśli macie jakieś propozycje proszę pisać
Schwefel Napisano 11 Kwietnia 2012 Napisano 11 Kwietnia 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/27903-makrokesz-ostrzezenie-przed-zakupem-zbyt-taniego-roweru/
iza121 Napisano 11 Kwietnia 2012 Napisano 11 Kwietnia 2012 Nie warto, nie poszukujcie w pełni amortyzowanych rowerów poniżej 5tys, przeszukaj dział "Zakup roweru z przedziału cenowego" dostępny na tym forum oczywiście
paweloko Napisano 11 Kwietnia 2012 Napisano 11 Kwietnia 2012 Oczywiście że coś innego, za 900 można już kupić coś fajnego. Ok kiedy to rowery kupuje się w sklepie se sprzętem rtv i AGD ?.
sqr Napisano 11 Kwietnia 2012 Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam. Ten rower który pokazałeś niech omija jak najszerszym łukiem tarcze i full za takie pieniądze to tylko kawał żelastwa. Jeżeli ma to być rower do rekreacji to moim zdaniem da się coś znaleźć. Moi bracia kupili sobie rowery za około 1000zł i są zadowoleni, ale jeżeli już zabierać się za zakup takiego roweru to najlepiej kupić używkę z allegro (naprawdę da się trafić zadbane dobre sztuki). Jeżeli już ktoś się upiera przy nowych rowerach to mogę polecić coś w tym stylu: Najciekawszy moim zdaniem Arkus 6.0: http://allegro.pl/rower-rowery-gorski-mtb-arkus-vip-6-0-deore-wyprz-i2243890124.html Plusy: Firma (może to nie jest merida scott czy giant ale za takie pieniądze daje rade, wiem bo miałe jeden model Arkusa przez 7lat i około 5 maratonów). Całkiem niezły amor jak za ta kase (coś tam zadziała). Przerzutka Tourney/Deore (sam w to nie wierze) Całkiem dobra korba. Manetki acera (przyjemnie nie powiem). Gwarancja. Cena myślę że w twoim zasięgu 939zł. Kolejny Arkus 5.0 (model niższy): http://allegro.pl/wyprzedaz-arkus-vip-5-0-alu-shimano-gratisy-warto-i2260690255.html Plusy: Amortyzator (jak w 6.0) Przerzutka Tourney/Acera Najtańszy w zestawieniu 849zł No i Lazaro (żadna firma ale osprzęt ujdzie): http://allegro.pl/lazaro-evolution-v3-lady-bezkonkurencyjny-i2262458545.html Plusy: Cały na Alivio , ten sam amor (XCM czyli całkiem nieźle) jak na taką kase myśle że na 13,8kg można się uśmiechnąć. Niestety 999zł ale to już jest całkiem przyzwoity rowerek. Ewentualnie rower crossowy: http://allegro.pl/lazaro-integral-28-d-bezkonkurencyjny-sprawdz-i2257477858.html Plusy: Amorek ujdzie (moja żona ma i nie narzeka) , Przerzutki Tourney/Alivio. Hamulce Tektro (nie ma miodelu ale powinny być całkiem dobre). Manetki Acera. 13,6 kg. 889zł i taki rower że ujdzie. Ogólnie możesz poprzeglądać ofertę tego sprzedawcy (ja swój pierwszy rower u niego kupiłem za 769zł i byłem zadowolony, jednak później tak się wkręcałem w ten sposób życia że po 3 latach kupiłem scotta sportstera) Takie według mnie najogólniejsze zasady kupowania taniego roweru: 1) Jeżeli amortyzator to tylko Sr suntour (żadne zoomy) jak nie to lepiej widelec sztywny. Przy suntourze cokolwiek będzie działało a nie będzie zbędnym balastem. Tylnego amortyzatora nawet nie bierz pod uwagę. 2) Przerzutki (tylne, przednia nawet sis powinna dać rade, u mnie przejechała 5000km) jakie można brać pod uwagę to tylko modele shimano: Tourney(to raczej ostateczność) ,Acera , Alivio ,Deore(raczej takiego czegoś nie znajdziesz) 3) Żadnych tarcz! Tylko v-brakee, fajnie by było tektro (ale nie wiem czy trafisz). To chyba najważniejsze. Pomijając jeszcze geometrie ramy od której zależna będzie wygoda. Pozdrawiam i życzę mądrego wyboru.
Gość Lukasz83 Napisano 11 Kwietnia 2012 Napisano 11 Kwietnia 2012 Dodam że rower będzie używany tylko raz w tygodniu głównie po mieście, a tylko czasem po lesie. Wiem że za te pieniądze nic dobrego sie nie kupi ale na pewno można trafić w miarę przyzwoity rower
Schwefel Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 To nie ma znaczenia ile razy w roku rower będzie używany. Chcesz żyć to nie kupuj dziadostwa. 900zł to jest dużo kasy i można jest spożytkować lepiej niż wydając na makrokesza.
Gość Kamil Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Mam ten rower i bardzo go polecam ! Nie kupiłem go w media expert tylko w sklepie rowerowym w warszawie. Jest to bardzo dobry rower z super amortyzacją biegi Shimano dobrej jakości.Jedyne co jest do dupy to opony szybko się scierają i jest słaby bieżnik dlatego je wymieniłem.
paweloko Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 O którym rowerze piszesz, o tym makrokeszu który chciałeś kupić ?
jasinski21444 Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Właśnie bo wątpię aby ten best miał jaką kolwiek amortyzacje ..
Terrqge Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Kamil, w takim razie najprawdopodobniej nie wiesz co to znaczy prawziwa amortyzacja w rowerze, dobry amor to nie taki który wchodzi bardzo głęboko gdy mocno nacisniesz na kierownicę, już sztywniak jest lepszy niż jakikolwiek zoom czy noname z makrokesza. /wytapatalkowane z x8
olka722 Napisano 27 Sierpnia 2012 Napisano 27 Sierpnia 2012 Nie kupuje się rowerów w marketach. Tam sprzedają tani szajs. Żadnej gwarancji!!! Obejżyj sobie może jakieś rowerki Krossa, tam za 1000zł co znajdziesz
Pytanie
Gość Łukasz
Witam
Moja dziewczyna chce kupić rower poniżej 900zł. W Media Expert sprzedawca polecił mi coś takiego : rower best 5500 disc. Czy za te pieniądze warto kupić ten rower czy może lepiej szukać czegoś innego ? Jeśli macie jakieś propozycje proszę pisać
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.