Kowalskivp Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam, Mam następujący problem, i kieruję się do specjalistów. W Damperze DT m 210, przestała trzymać manetka blokady. Naciągam spust manetki, a ona wraca z powrotem. Jak by nie działał zamek odpowiadający za blokadę. Sprawdziłem linkę, naciągnąłem i nic. Wziąłem się za kombinowanie i rozkręcanie. Efekt uzyskałem taki iż udało mi się wyjąć taki sworzeń owinięty sprężynką, która odpowiada za powrót manetki do wyjściowej pozycji.Sworzeń jest nacięty w dwóch płaszczyznach, niżej jak widać na zdjęciach, by po obrocie pod kątem 90 stopni, wskoczył tłoczek z dampera, lub w się wsunął, i wyżej by dokręcając taką małą śrubką, zabezpieczyć sworzeń przed wypadnięciem. Problem polega na tym że ten sworzeń wyszedł, a teraz nie mogę go z powrotem włożyć!!! Wysunięty tłoczek w tulejce, nie pozwala wsunąć sworzenia, chociaż ten jest zakończony stożkiem! Poniżej link do zdjęć które powinny pokazać o co chodzi, https://picasaweb.go...feat=directlink Może ktoś miał podobny problem, ;lub wie jak to włożyć do środka???? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 jak chcesz to mam manetkę bo nie używam blokady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalskivp Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 jak chcesz to mam manetkę bo nie używam blokady Dzięki, jak na razie to muszę jakoś złożyć ten damper... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muchowski Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 jak chcesz to mam manetkę bo nie używam blokady Chciałem wysłać Ci prywatną wiadomość, ale forum twierdzi, że "Użytkownik EpicPoznan nie może otrzymywać żadnych nowych wiadomości" Jestem właścicielem dampera m210 w sprawie którego pisał Paweł. Możliwe, że problem jest w manetce, więc moglaby się okazać przydatna. Manetkę masz na sprzedaż czy oferujesz podarunek po kosztach przesyłki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.