Skocz do zawartości

[Damper] DT m210 - problem z złożeniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam następujący problem, i kieruję się do specjalistów. W Damperze DT m 210, przestała trzymać manetka blokady. Naciągam spust manetki, a ona wraca z powrotem. Jak by nie działał zamek odpowiadający za blokadę. Sprawdziłem linkę, naciągnąłem i nic. Wziąłem się za kombinowanie i rozkręcanie. Efekt uzyskałem taki iż udało mi się wyjąć taki sworzeń owinięty sprężynką, która odpowiada za powrót manetki do wyjściowej pozycji.Sworzeń jest nacięty w dwóch płaszczyznach, niżej jak widać na zdjęciach, by po obrocie pod kątem 90 stopni, wskoczył tłoczek z dampera, lub w się wsunął, i wyżej by dokręcając taką małą śrubką, zabezpieczyć sworzeń przed wypadnięciem. Problem polega na tym że ten sworzeń wyszedł, a teraz nie mogę go z powrotem włożyć!!! Wysunięty tłoczek w tulejce, nie pozwala wsunąć sworzenia, chociaż ten jest zakończony stożkiem! Poniżej link do zdjęć które powinny pokazać o co chodzi, https://picasaweb.go...feat=directlink

Może ktoś miał podobny problem, ;lub wie jak to włożyć do środka????

Z góry dzięki.

jak chcesz to mam manetkę bo nie używam blokady :)

Chciałem wysłać Ci prywatną wiadomość, ale forum twierdzi, że "Użytkownik EpicPoznan nie może otrzymywać żadnych nowych wiadomości"

Jestem właścicielem dampera m210 w sprawie którego pisał Paweł.

Możliwe, że problem jest w manetce, więc moglaby się okazać przydatna.

Manetkę masz na sprzedaż czy oferujesz podarunek po kosztach przesyłki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...