Skocz do zawartości

[suport] Jaki rozmiar suportu do korby LX M-572 i ramy SCOTT TAMPICO

dayus

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

ehh ja mam teraz tez problem z kupnem suportu. Moglby ktos wytlumaczyc czy da sie jakos zmierzyc jaki suport jest potrzebny ?

Mam rower Kona fire mountain 2004. Standardowa korbe jakas Truvativa (fired chyba.. ;/) zamieniam na SHIMANO DEORE LX FCM 572 (teoretycznie jest to korba pod 9 rzedowy lancuch, mam 8) i teraz pytanie czy kupic suport taki jaki jest standardowo (nie wiem jeszcze jaki bo nie mam kluczy ;/ ) czy kupic ten 121MM ;/ ehh jestem w kropce

Do tych korb na pewno nie starczy 118 mm mam takie same korby i suport XT ES570 i właśnie tych 3 mm zabrakło !

Za to teraz mam inny problem kupiłem sobie korby XT (poprzedni model , zanim pojawiła się zintegrowana oś) i dla tych korb ta oś jest za to za długa (118), wygląda na to że 113 będzie akuratna w każdym razie taki kupiłem na allegro ale jeszcze nie przyjechał więc nie mam 100% pewności :)

Poprzednio może niezbyt elegancko, ale poradziłem sobie podstawiając pod suport od strony tarczy podkładkę dystansującą zakupioną na allegro ;)

It's work!

• 4 tygodnie później...

Z tymi podkładkami,to tak mi w sklepie radzili jak nie znajde dobrego suportu(ale to w starym rowerze).

Kupilem suport 121mm, jak dla mnie moglbym miec jeszcze dłuższy,by miec mneisjzy przekosc na 2 blacie z przodu i 9 w tyle.

Po drugie, zawsze wydawało mi sie,ze 1 zebatka korby patrząc z góry powinna sie pokrywaz brzegiem ramy(mufy suportowej)a w oim 121mm,tak juz nie jest,ale przerzutka przednia dziala,wiec jest ok:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...