Skocz do zawartości

[rower] Zakup. Stosunek jakość cena

BladyBlady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Planuje zakupić rower służący mi w przemieszczaniu się do pracy i z pracy do domu. 20km dziennie w 95% po drogach asfaltowych. Raz na jakiś czas wyjadę z żoną do parku albo do lasu na jakieś utwardzone ścieżki.

Wybór padł na rower Crosowy. Mam 202cm wzrostu i 100kg wagi. Mam na oku takie dwa rowerki:

- Cube Curve link

- Merida Crosswey 300-D link

Co byście polecili?

Napisano

Seebcioo nie wiem czy wiesz ale koło roweru 29`er ma obręcz o tej samej srednicy co koło w rowerze typu cross ... w rowerach podaje sie rozmiar zewnętrzny koła ...

W tym przypadku koła co do rozmiaru róznią sie zastosowana oponą.

Oba zaproponowane rowery mają bardzo zblizoną specyfikacje ... moim zdaniem decyzja powinna zapaść na podstawie przymiarki

Z informacji wyszperanych w necie Merida ma sporo dłuższą rure górną od tego Cube różnica jest na tyle istotna ze przymiarka powinna byc kluczowym kryterium wyboru miedzy tymi modelami.

Pozdrawiam

Napisano

Byłem w sklepie rowerowy porównać te dwa rowerki i sprzedawca za proponował rower MERIDA CROSSWAY 500-D Link.

Rower jest znacząco droższy, ale sprzedawca zapewnił, że technologicznie jest o jedną generację do przodu i będzie lepszą bazą do rozbudowy roweru w przyszłości (co kolwiek by to nie oznaczało).

W moim przypadku przy jeździe po asfalcie 20km, ma sens inwestowanie w ten droższy rowerek? Obawiam się że nawet nie będę w stanie odczuć różnicy pomiędzy napędem z 27 biegami a napędem z 30 biegami.

Napisano

Niby przerzutki lepsze ale amortyzator gorszy niż powietrzny z A-gana Ritual, różnicy w zmianie biegów nie odczujesz, za to w pracy amortyzatora tak ;)

A różnicę w cenie odczujesz bardzo .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...