Skocz do zawartości

[wyścig MTB] V wyścig rowerów górskich w Zbicznie k. Brodnicy

lmichal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Pragnę zaprosić wszystkich rowerzystów na V Wyścig Rowerów Górskich o Puchar Wójta Gminy Zbiczno. (odbędzie się 28 kwietnia 2012 roku w Zbicznie (powiat Brodnica) start 13.30)

Oto kilka informacji o nim:

Wyścig MTB organizowany przez Gminny Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji w Zbicznie (woj. kujawsko- pomorskie). Trasa łatwa technicznie, przebiegająca poprzez malownicze obszary pojezierza brodnickiego, odpowiednia dla początkujących, posiadająca jednak kilka ciekawych podjazdów. Około 35-40 km wspaniałego wyścigu po drogach polnych i leśnych a także po części asfaltowych. Impreza dofinansowana ze środków Samorządu Województwa Kujawsko- Pomorskiego. Trasa podobna do tej sprzed 2 lat (lub inaczej: zeszłoroczna pod prąd, czyli powrót do tej sprzed 2 lat) jedynie nieco zmodyfikowana - więcej szutrów zamiast asfaltów.

Informacje i strona organizatora: http://www.goksirzbiczno.ubf.pl/viewpage.php?page_id=41

Trasa dobrze oznaczona, startowałem 2-krotenie, wszystko bardzo dobrze zorganizowane.

Polecam i zapraszam!

Napisano

start 13:30? to jest rajd nocny? :)

no zabierz latarkę abys nie pobłądził, co za ludzie robia im imprezę a oni nosami kręcą
Napisano

o własnie, dobrze powiedziane, robią IM imprezę. start o 13:30 organicza liczbę "im", dlatego temat podjąłem. ale widzę kolega z tych, co nawet jak dostana kupę g**na, to z usmiechem będą szukać w środku konika :)

Napisano

Trasa jest dość szybka, więc te 40km się szybko przeleci.

Ja na zawody mam blisko, więc też bym wolał nieco wcześniej niż 13.30, ale nie widzę żadnego problemu z tą godziną. Zawody się skończą dla każdego o jak najbardziej normalnej godzinie, a jak ktoś ma dalej to nie musi się zrywać z samego rana żeby dojechać, a i wrócić jeszcze spokojnie idzie o jak najbardziej normalnej godzinie. Nie rozumiem co to za problem, że start nieco później niż na większości masowych maratonów... Mi się osobiście te zawody bardzo podobają, dlatego inforumję i zachęcam do startu. Fajnie, że są także takie mniejsze imprezy, że gminy itp coś same organizują ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...