Skocz do zawartości

[żarcie] Jakie jest wasze ulubione niezdrowe jedzenie/picie?

JoK3R

Rekomendowane odpowiedzi

McDolnald :P mniam (ale rzadko)

KFC- jeszcze większe mniam! (uwielbiam ale tylko czasem)

Ciacha- kurcze...właśnie zjadłem ostatnie(zawsze i wszędzie)

Batony-często jako przegryzka w budzie

Pizza- lubię ale jem tylko jak obiadu nie zrobi mama

Makarony-wszelkiej maści od spagetti po z dżemem :)

Cola itp.-uwielbiam..ale się ograniczam

Czekolada-w każdej postaci! i wszelkiej maści (byle nie z jakimś nadzieniem alkoholwym)

Ogólnie szamam wszystko co lubię :) i na co mam ochotę :)

Niezdrowe jedzenie hmmm ciężko mi coś znaleźć :P pizze jem ale bardzo bardzo rzadko chyba ostatni raz z jakieś rok temu albo jeszcze dalej ,hamburgery to samo ,chipsów prawie wcale nie jem ,czekolada raz na jakiś czas z napoi

cole i pepsi porzuciłem na początku tego roku. Takie było postanowienie bo wpadłem w nałóg .W robocie był automat z colą i zawsze zawsze każdego dnia min jedną musiałem kupić ,nawet jak nie chciało mi sie pić,nawet jak i swoje picie przyniosłem do domu.Ufff ale udało sie porzuciłem ten proceder .No kurde z tego wychodzi ,że jestem zdrowy chłop i do setki jak nic pociągnę ;) .Na pewno jest coś niezdrowego co jem ale jakoś mi nic nie przychodzi do głowy albo nie zdaję sobie z tego sprawy ,że niezdrowe

mcSyf <-rzadko kiedy do 3razy w mieś

kfc <-1raz w mieś jak jestem poza domem całym dniem

pizza <-tylko własnej produkcji i wybranymi dodatkiami

cola i inne syfy gazowane <- 2butelki tyg a w pozostałe woda mineralna

ciastka <- 2 w tyg

czekolada/batoniki <-4 w tyg

Pizza taka niezdrowa hmm??

Akurat w pizzy najbardziej niezdrowe jest samo ciasto, cała reszta (zwłaszcza jak pizza jest z owocami morza lub warzywami) jest raczej w porządku. Dlatego gdy pizza jest na cieniutkim cieście nie wyrządza szkód w organizmie.

Ja od początku maja zarzuciłem całkowicie niezdrowe żywienie, zmieniłem dietę na warzywa, chude mięso i wodę mineralną ewentualnie soki wielowarzywne. Jak do tej pory efekt w postaci zgubienia 8 kilogramów :)

moje najlepsze niezdrowe żarcie... hmm...konserwa turystyczna z biedronki :) kupa tłuszczu z wieprza, soli i konserwantów.... nie wiem, raczej staram sie odżywiac zdrowo, mam ten plus ze mieszkam w małej mieścinie wiec nie kusi mnie zeby wyskoczyc na kebaba czy frytki bo raczej nie ma gdzie :)

To tak, na pewno kebab, to mój prawie codzienny zestaw obiadowy:P czasem pizza hawajska:D mniam, frytki i schabowy jak jem w domu i to wszystko popijam mountain dew lub sprite:D, ale i tak nie utyję nawet grama, więc się nie przejmuję:P

zawiodłeś mnie DJ Wiro

kiedy zobaczyłem twój nick w tym temacie sądziłem że ujrzę jakąś super dietę na bika

runęły moje mity na temat specjalnego żarcia na rower

ale jeśli facet , który ma więcej km w maju zrobione niż ja od początku roku opycha sie frytkami i schabowym , zapija spritem to ja już nie wiem co mam jeść :P

z reguły nie korzystam z fast foodów bowiem czasami bywam na zapleczach tych zakładów chemicznych :

olej wielokrotnie przepalony, dosładzana śmietana kiedy skwaśnieje, ponowne zamrażanie niesprzedanych produktów

półprodukty albo najniższej jakości - wartości albo z serii chemii gastronomicznej

dziękuję, wolę domowe żarełko

No ale miało być NIEzdrowe żarcie:P , akurat kebab to nie powiedział bym że taki niezdrowy jak np hamburger..to co jem zależy od tego czy jestem akurat w domu czy nie..a tak to lubię też jogurty z musli w dużych ilościach mleko itp więc trochę zdrowych rzeczy też;)

• 8 miesięcy temu...

Ja lubię chipsy.. Z biedronki :D

Jadałem je częściej, ale teraz honor trenującego bikera mi nie pozwala :P A serio to zrezygnowałem, bo wiem jakie to paskudztwo, a jak bym tak częściej jadł to zamiast tego na coś do roweru mogę uzbierać :P A poza tym jak zjadam taką paczkę raz na pół roku, to mi się odechciewa na kolejne pół :)

Więcej niestety nic ciekawego nie powiem, bo zbyt zdrowo się odżywiam jak na ten temat :D

No, jeszcze Colę zdarza mi się wypić coraz rzadziej.

99% żarcia w polskich sklepach jest niezdrowa. Wszystko jedno czy to jedzenie w puszkach, workach, na wage, sztuki, wędliny, sery, czy cokolwiek innego. Nawet te owoce jak pomarańcze czy banany smakują jak papier toaletowy. A owoce i warzywa sprzedawane na bazarch pochodzą z prywatnych szklarni i nafaszerowane są chemią na maxa. Ogólnie wszystko jedzenie dostępne dla większości ludzi w Polsce to syf.

Zdrowe jedzenie można spotkać jedynie na wsiach, gdzie ludzie mają własne krowy, robią sery, masło, pieką chleb z własnoręcznie zebranej pszenicy, owoce i warzywa są w 100% naturalne i nie pryskane, a kury jedzą dzdzownice i inne robactwo przez co ich jaja są po prostu pyszne. Jeżeli ktoś jest na wczasach w ciepłych krajach, proponuję zerwać prawdziwą pomarańczę z drzewa i spróbować. Pomimo tego, że takie pomarańcze nie wyglądają tak ładnie jak te "nasze" w Tesco to smakują jak miód.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...