Skocz do zawartości

[buty spd] Pierwesze buty - jakie,gdzie kupić i za ile?

Maly88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na allegro często widzę oferty sprzedaży pedałów z tytułem "W dobrym stanie PEDAŁKA musisz to mieć" :laugh: Ja tam polecam buty marki SIDI. Chociażby najtańsze modele. Do rozmiaru 43 często pojawiają się dobre oferty cenowe powyżej tego rozmiaru to już trzeba mieć ogromne szczęście. Wszystko zależy jakie masz długie płetwy :)

Napisano

A co powiedzie o Crivitach na początek pedałowania w SPD ? Mial ktoś styczność? Albo chociaż ocena ze zdjęc..

Nowe rowerowe MTB Crivit Sports SPD Coolmax R 42 (2283085855) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Daj sobie spokój z tym czymś. Żadnej wentylacji oraz siatki. Dobre na jazdę do temperatury +15. Powyżej do katorga. Kup najprostsze shimano.

NP takie - > http://allegro.pl/buty-shimano-sh-m077-spd-rozmiar-42-i2273616320.html

Ja tam wolę dołożyć i mieć spokój. Też mam podobne do tych w linku i już trzeci sezon w nich jeżdżę. Troche już popękane ale się trzymają i co najważniejsze jest wentylacja.

Napisano

Ja jako swoje pierwsze spd wybrałem te buty z decathlona (mtb 5)

MTB & Leisure Shoes Helmets | Clothing | Footwear Cycling MTB 5 shoe

Dałem za nie 130 zł, ale to było 1,5 miesiąca temu i od tego czasu w nich jeżdżę. Złego słowa powiedzieć o nich nie mogę. Jeździły i w deszczu i w słońcu, w błocie, dużo w mieście i wszystko ok. Są dosyć sztywne, ale chodzić się da, że czasami nawet w nich po szkole zasuwam. Mimo, że tylko 2 rzepy to dobrze trzymają stopę. Z tym, że mają trochę szerszy profil. Tzn że jak ktoś ma bardzo wąską stopę to będzie musiał włożyć wkładkę (tak jak ja). A wentylacja w porządku. Siateczka jest i czuć że się wentyluje. Więc jeśli widziałeś je gdzieś za 100 parę złotych to naprawdę się opłaca, bo będziesz zadowolony, a i trochę grosza zaoszczędzisz ;) Polecam

• 2 miesiące temu...
Napisano · Ukryte przez Schwefel, 27 Czerwca 2012 - Brak powodu
Ukryte przez Schwefel, 27 Czerwca 2012 - Brak powodu

Kupuję buty w smalltao.com buty tej witryny Istnieje wiele stylów, a ceny są przystępne. Możesz iść i zobaczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...