Skocz do zawartości

[tarcza] odkrecajaca sie w hayesie

Gość lol8

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lol8

witam mam maly problem praktycznie codziennie odkreca mi sei tarcza od hamulca sruby sa posmarowane loctitem i nic nadal sie odkreca. co robic??

witam mam maly problem praktycznie codziennie odkreca mi sei tarcza od hamulca sruby sa posmarowane loctitem i nic nadal sie odkreca. co robic??

jak nowy sprzęt i można reklamować, to do sprzedawcy z zażaleniem :030:. I pokaz ktore to sruby, bo jak czytam - odkreca mi sei tarcza od hamulca - to nie bardzo rozumiem :blink:

ja mam taki pomyśł...wykorzystuje go chyba shimano. kup śrubki inne niż tamte co są na torxa tylko na ampula i idź do zakładu metalowego żeby każdą ci przedziurkowali na główce na wylot. I potem jak już dokręcisz je to puść przez wszystkie drucik jakiś i zaplącz na końcu. Shimano tak ma gdzieniegdzie o ile pamiętam. Tylko nie wiem czy to takie proste zrobić otwór w śrubach...

hmm nie przeczytałem odpowiedzi wyżej...:blink: fakt znacznie łatwiej na jakiś klej to machnąć:) pozdrawiam:)

Hmm może śruby są posmarowane jakimś smarem czy co... :(

Jakoś nie chce mi się wierzyc że śruby się odkręcają. Coś to nie możliwe(jak dla mnie).

Aczkolwiek dam taką radę...

A mianowicie radzę odtłuścić gwinty oraz gniazda śrub i dopirow wkręcać na loctite.

A możesz podać jakiego loctite używasz?? Ja używam niebieskiego 243 i jest poprostu świetny.

Uszczelniam nim układy hydrauliki rowerowerowej oraz pneumatyki rowerowej :P

Także pierwszy raz spotykam się z tym że odkręcają się śruby po zastosowaniu Loctite...

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...