Gość lol8 Napisano 9 Marca 2006 Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 witam mam maly problem praktycznie codziennie odkreca mi sei tarcza od hamulca sruby sa posmarowane loctitem i nic nadal sie odkreca. co robic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naiLo Napisano 9 Marca 2006 Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 mnie w serwisie uprzedzali jak skrecali moj rower zebym zwracal uwage czy sruby sie nie odkrecaja ale nie powiedzieli co robic przy ciaglym odkrecaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 9 Marca 2006 Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 witam mam maly problem praktycznie codziennie odkreca mi sei tarcza od hamulca sruby sa posmarowane loctitem i nic nadal sie odkreca. co robic?? jak nowy sprzęt i można reklamować, to do sprzedawcy z zażaleniem :030:. I pokaz ktore to sruby, bo jak czytam - odkreca mi sei tarcza od hamulca - to nie bardzo rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 9 Marca 2006 Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 U kumpla to samo bylo to kupił klej do gwintów ale czerwony ( nieby lepiej trzyma ) i jakoś nie nażeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 9 Marca 2006 Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 ja mam taki pomyśł...wykorzystuje go chyba shimano. kup śrubki inne niż tamte co są na torxa tylko na ampula i idź do zakładu metalowego żeby każdą ci przedziurkowali na główce na wylot. I potem jak już dokręcisz je to puść przez wszystkie drucik jakiś i zaplącz na końcu. Shimano tak ma gdzieniegdzie o ile pamiętam. Tylko nie wiem czy to takie proste zrobić otwór w śrubach... hmm nie przeczytałem odpowiedzi wyżej... fakt znacznie łatwiej na jakiś klej to machnąć pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 9 Marca 2006 Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Tyle tylko, że to patent na zabezpieczenie śrub mocujących zacisk, a kolega wyraźnie napisał, że chodzi o odkręcanie się tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 no wiem wiem ale skoro można i tam to można i tu:) tak mi się wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloszek Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Hmm może śruby są posmarowane jakimś smarem czy co... Jakoś nie chce mi się wierzyc że śruby się odkręcają. Coś to nie możliwe(jak dla mnie). Aczkolwiek dam taką radę... A mianowicie radzę odtłuścić gwinty oraz gniazda śrub i dopirow wkręcać na loctite. A możesz podać jakiego loctite używasz?? Ja używam niebieskiego 243 i jest poprostu świetny. Uszczelniam nim układy hydrauliki rowerowerowej oraz pneumatyki rowerowej Także pierwszy raz spotykam się z tym że odkręcają się śruby po zastosowaniu Loctite... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.