Blitzer Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 2półka w tej cenie nie będzie sobą wiele reprezentowała i lepiej kupić 1półkowy amorek. O ile wogole duro mozna nazwac "lepszym amorem" Zwlaszcza dla dziecka bedzie zdecydowanie za twardy... Co z tego ze bedzie mogl sie pochwalic rowerem przed qmplami jezeli bedzie mu sie na nim zle jezdzilo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Ale innej alternatywy do skakania w tej cenie nie ma. :029: A Duro można stuningować i będzie bardziej miękki. Marcocha się z niego nie zrobi, ale na pewno jest lepszy niż RST. :twisted: Jeździłem chwilkę na Duro w FR1 kumpla i mi nawet pasował (ale ważę 90kg ). Do mojego Pike'a mu spoooro brakuje, ale jak na początek jest ok. A w razie jakiegoś niedolotu i bum będzie mniejsza szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trax Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 "zdecydowanie za twardy dla dziecka" - ciekawa uwaga bo o tym że jest twardy nie wiedziałem. Jest to 14-latek i waży 42-45kg. Dodam że nie chcę za drogiego amortyzatora - przynajmniej na początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 O twardości też bym mówił bardziej powściągliwie... Spokojnie z miejsca mogę ugiąć mojego duro na 10cm, tz zaciskam hebelek i zjeżdzam w dół...a nie robiłem jeszcze zadnego tuningu. Ważę 70kg. W tej cenie (allegro ok 350zł) nie znajdzie sie niczego lepszego co nadawało by się do skakania (dobra nie gadać ze do skoków to tylko bombery i pike - bo nie każdy ma na to kasę). Bedzie sie sprawowalo lepiej niż rstki. Trax karmić syna trzeba to amorek będzie się lepiej uginał pozdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 No to będzie twardy, ale moim zdaniem lepiej żeby był za twardy niż za miękki, przynajmniej go nie dobije. A jak będzie bardzo źle to można ewentualnie wymienić sprężyny na bardziej miękkie, ale wydaje mi się że do skakania nie jest potrzebny taki komfort. Popieram takie podejście - nie ma sensu od razu kupować super sprzętu, bo może się chłopakowi to nie spodobać (chociaż w to wątpię ). A później jeśli nie będzie problemu z kasą można kupić jakiegoś lepszego amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trax Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Dziękuję wszystkim za uwagi i odpowiedzi na moje pytania. Wszystko wziąłem pod uwagę (lepsze karmienie Piotrka też ) i przyznam się że pomogliście mi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Od tego jest forum. Jak już złożysz rowerek to wrzuć parę fotek - chętnie sobie obejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Chcialem sie podpiac pod temat, sam mam duro D 130mm a waze blisko 75kg bez "tuningu" jezeli tak mozna nazwac wyjecie uszczelki z tlumika moj amor chodzil nie mowiac brzydko fatalnie. Pod Pana synem nie bedzie sie prawie uginac moge za to poreczyc... Moja propozycja to kupic DURO D 130mm (w porownaniu do TRIPLE ma tłumienie) zrobic tuning, poradnik mozna latwo znalesc na necie. Ja uzywam kola 26" od ponad miesiaca i chetnie zamienilbym je na 24" rower staje sie bardziej zwrotniejszy, lzejszy i kola sa bardziej wytrzymale. DARTMOOR + DURO D 130mm (tuning) + koleczke 24" (vuelty rodi dh albo dm24) konfiguracja jak z bajki syn na pewno w przyszlosci bedzie zadowolony ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.