Skocz do zawartości

[obręcz] roznica w 24" a 26"

Ogór

Rekomendowane odpowiedzi

2półka w tej cenie nie będzie sobą wiele reprezentowała i lepiej kupić 1półkowy amorek.

O ile wogole duro mozna nazwac "lepszym amorem" ;)

Zwlaszcza dla dziecka bedzie zdecydowanie za twardy...

Co z tego ze bedzie mogl sie pochwalic rowerem przed qmplami jezeli bedzie mu sie na nim zle jezdzilo...

Ale innej alternatywy do skakania w tej cenie nie ma. :029: A Duro można stuningować i będzie bardziej miękki. Marcocha się z niego nie zrobi, ale na pewno jest lepszy niż RST. :twisted:

Jeździłem chwilkę na Duro w FR1 kumpla i mi nawet pasował (ale ważę 90kg :P). Do mojego Pike'a mu spoooro brakuje, ale jak na początek jest ok. A w razie jakiegoś niedolotu i bum będzie mniejsza szkoda. :P

O twardości też bym mówił bardziej powściągliwie... Spokojnie z miejsca mogę ugiąć mojego duro na 10cm, tz zaciskam hebelek i zjeżdzam w dół...a nie robiłem jeszcze zadnego tuningu. Ważę 70kg.

W tej cenie (allegro ok 350zł) nie znajdzie sie niczego lepszego co nadawało by się do skakania (dobra nie gadać ze do skoków to tylko bombery i pike - bo nie każdy ma na to kasę). Bedzie sie sprawowalo lepiej niż rstki.

Trax karmić syna trzeba :P to amorek będzie się lepiej uginał :P

pozdrówko

No to będzie twardy, ale moim zdaniem lepiej żeby był za twardy niż za miękki, przynajmniej go nie dobije. :D A jak będzie bardzo źle to można ewentualnie wymienić sprężyny na bardziej miękkie, ale wydaje mi się że do skakania nie jest potrzebny taki komfort. :P

Popieram takie podejście - nie ma sensu od razu kupować super sprzętu, bo może się chłopakowi to nie spodobać (chociaż w to wątpię :P). A później jeśli nie będzie problemu z kasą można kupić jakiegoś lepszego amora. :)

Chcialem sie podpiac pod temat, sam mam duro D 130mm a waze blisko 75kg bez "tuningu" jezeli tak mozna nazwac wyjecie uszczelki z tlumika moj amor chodzil nie mowiac brzydko fatalnie. Pod Pana synem nie bedzie sie prawie uginac moge za to poreczyc... Moja propozycja to kupic DURO D 130mm (w porownaniu do TRIPLE ma tłumienie) zrobic tuning, poradnik mozna latwo znalesc na necie. Ja uzywam kola 26" od ponad miesiaca i chetnie zamienilbym je na 24" rower staje sie bardziej zwrotniejszy, lzejszy i kola sa bardziej wytrzymale.

DARTMOOR + DURO D 130mm (tuning) + koleczke 24" (vuelty rodi dh albo dm24) konfiguracja jak z bajki :( syn na pewno w przyszlosci bedzie zadowolony ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...