flamner Napisano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Mam starą piastę maillard normandy z wysokim kołnierzem, na wolnobieg. Niestety jest ona zbyt wąska(oś ma ok 13cm) i nie pasuje zbytnio do tylnych widełek w mojej ramie(126mm). Mam więc pytanie, czy powinienem wymienić oś na dłuższą(jaką?) czy może nie przejmować się tym zbytnio, ścisnąć widełki i mocno dokręcić? Aha, jej przeznaczenie to singlespeed, z nakręcanym wolnobiegiem jednorzędowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flamner Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Podbijam temat. bo sprawa dość pilna. Doszedłem do tego że ośki piast są na szybkozamykacz i po dociśnięciu widełek wszystko wydaje się już w porządku. Z tego co wyczytałem nie nadaje się to za bardzo do single speeda, poprawcie mnie jeśli nie mam racji. Teraz trochę danych technicznych, tylna oś ma długosć 132mm i gwint symetryczny 38mm(po obu stronach), przednia ma długość 109mm i gwint symetryczny 29mm. Moglibyście mi pomóc z doborem szybkozamykaczy, lub osi na nakrętki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.