Skocz do zawartości

[1000-1300zł] Kands Energy 1300 - czy warto?

eskel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich ;)

Jak połowa ludzi na tym forum poszukuję roweru MTB w rozsądnej cenie. Początkowo nastawiłem się na Unibike'a Mission 2012, aczkolwiek wypowiedzi forumowiczów jakoby ten rower nie był warty swojej ceny skutecznie mnie od niego odstraszyły. Chętnie kupiłbym Arkusa VIP 6.0 Deore lecz nie ma odpowiedniej dla mnie ramy, gdyż największa dostępna to 18' :( a ja mam 189cm.

Ostatnio przeglądając oferty na allegro znalazłem takie oto rowerki:

Kands Energy 1300 za 1049zł

http://allegro.pl/wy...2262457344.html

oraz Kands Energy 1300 Disc za 1249zł

http://allegro.pl/po...2260481633.html

Jako że nigdy wcześniej o tej firmie nie słyszałem, chciałem się was poradzić czy ta marka jest godna zaufania? W porównaniu do tego roweru Unibike Mission wychodzi blado. Chyba najlepszy rower w tej kategorii cenowej.

I czy opłaca się dopłacić 200zł za wersje DISC z hamulcami tarczowymi?

Jedyną ciekawą propozycją oprócz Kands'a wydaje się być tylko Merida Matts 40-V 2011.

Bardzo proszę o wasz opinie!

Pozdro :D

Napisano

W tym przedziale cenowym nie warto brać hamulców tarczopodobnych.

Myślałem że skoro tarczówki są firmy Shimano i trzeba za nie dopłacić 200zł to będą w miare porządne. Ale ja się na tym nie znam ;) Ma to związek z tym, że są to hamulce mechaniczne a nie hydrauliczne?

Napisano

Myślałem że skoro tarczówki są firmy Shimano i trzeba za nie dopłacić 200zł to będą w miare porządne. Ale ja się na tym nie znam ;) Ma to związek z tym, że są to hamulce mechaniczne a nie hydrauliczne?

Po pierwsze nie płacisz za same tarczówki ale rónież za tarcze, piast i z tego co widze opony :thumbsup:

Same hamulce kosztuja na alledrogo od 70 zł

Zacisk hamulca Shimano BR-M416 (srebrny) (2243658157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a tu masz temat o Mechaniki vs Hydrauliki, miłej lektury :icon_cool:

http://www.forumrowerowe.org/topic/92398-hamulce-tarczowe-mechaniczne-a-hydrauliczne/

Napisano

Ok, w takim razie w te tarczówki nie ma co się pchać. Dzięki za informacje ;)

A co do samej marki, ktoś z forumowiczów może ma taki rower, albo chociaż jeździł lub ma jakiekolwiek informacje? Bardzo bym prosił o opinie kogoś kto miał doczynienia z tym sprzętem.

Wydaje mi się że za 1049zł to najlepsza propozycja :D

Napisano

Obejżyj mój profil, jeżdżę Lazaro - to marka Kands, co prawda crossem, ale w tych typach jest analogicznie z ceną/jakością do MTB. Kupiłem Kands Energy 700 synowi - jako pierwsze 26". i dla 13 latka wystarcza :)

Napisano

Witam, ja dzisiaj mam otrzymać rower tej marki Kands Maestro. Z tego co tutaj wyczytałem to warto wsiąść jeżeli ktoś patrzy przede wszystkim na stosunek jakości do ceny. Zawsze można znaleźć jakieś słabe strony takiego roweru (jak w każdym chyba) ale moim zdaniem wystarczy popatrzeć na osprzęt i zastanowić się w jakiej cenie dostanie się taki rower "firmowy".

Napisano

Sam właśnie jestem po przewaleniu wszystkiego na allegro i innych tego typu sklepach i myślę,

że lepszego roweru za tą cenę nie znajdę, choć bardzo byłbym wdzięczy za udzielenie informacji

od osób które Kands'em albo Lazaro poginają. :D

Napisano

Ja od wczoraj mam Kands Maestro. Rower ogólnie prezentuje się nie gorzej niż Autor Classic, Rama dosyć długa, przy moim wzroście 183 na ramie 21 mam dosyć pochyloną pozycje. Rower podobno wyregulowany przed wysyłką, lecz w moim jest za długi łańcuch, muszę go skrócić dziś. Na pewno na plus tego roweru przemawia blokada skoku w amortyzatorze. Z rzeczy które mi się osobiście nie podobały to gumowe uchwyty kierownicy, już na zdjęciach to zauważyłem więc wymieniłem je od razu na wygodne piankowe. Co do samego roweru będę mógł się wypowiedzieć po przejechaniu paruset kilometrów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...