Skocz do zawartości

[Biedronka] Oferta rowerowa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej !

Zakładam nowy temat, ponieważ mam właśnie nowa gazetkę Biedronki i widzę, że mają jakieś artykuły rowerowe i myślę, że warto by było wymieniać się poglądami i opisywać jakość tych produktów - bo cenowo fajnie wypada to nawet.

Ja myślę, że kupię sobie: pompkę, zestaw lampek i te okulary, które wydają się być hitem za tą cenę:)

pozdrawiam!

W zeszłym roku kupiłem koszulkę niebieską rowerową, oraz spodenki rowerowe z wkładką. Jestem z nich zadowolony, nic się nie rwie, nie pruje, jedyna rzecz to kawałek uchwytu z zamka w koszulce się po jakimś czasie odłamał, ale to nie przeszkadza w jego użytkowaniu. Chyba skuszę się na te okularki i... opiekacz. :D

Ma ktoś tę lampkę?

99956610.jpg

Czy przednia jako tako świeci czy kompletnie ją sobie darować? Jeżdżę w nocy po nie zabudowanym terenie z 2-3 razy na sezon więc nie potrzebuję czegoś droższego, raczej?

Za 15 zł rewelacyjnej lapki się nie kupi... Ale ja raczej ją kupię, bo nie posiadam żadnej, z tego co widzę można wyciągnąć przednią lapkę na doświetlanie, więc to i tak plus za tak tanią lampkę.

Ja tak zastanawiam się na tymi okularkami, nawet fajne ale za 30 zł? Arctica ma takie nańsze za 50 zł, ale nie ma wymiennych szkiełek..

Zobaczymy w czwartek, bo z tymi dostawami różnie bywa.

Hmm... Oferta od 12.04 więc raczej dziś, ani jutro posiadacza nie znajdziesz...

Ehh, przecież jest konkretne zdjęcie lampki z umieszczonymi w konkretnym miejscu napisami - jak ktoś taką ma to z pewnością skojarzy.

Za 15 zł rewelacyjnej lapki się nie kupi
'

Nie no, pytałem czy "jako tako świeci" a nie czy jest rewelacyjna, przecież to 15 zł ;)

Tak czy siak, czekam na informację jakby ktoś posiadał takową.

tez zastanawiam sie nad tymi okularami, tym bardziej, że posiadają tą wkładkę na szkła korekcyjne, a niestety mam dosc spora wade wzroku i moglbym miec 2w1 :) bo w normalnych okularach jezdzic niebardzo sie da, a soczewek nie lubie nosic na codzien.

Miałem kiedyś takie oświetlenie. Świeciło całkiem mocno, tylko, no właśnie świeciło... do czasu aż rozleciało się na kierownicy. Dosłownie załęło wypadać szkiełko i całe bebechy z tego szarego korpusu i za którymś razem jak wypadło to zanim pozbierałem to przejechały po tym trzy blachy :)

Teraz kupione oświetlenie za 80 zł z żernmikiem cree i rok bez problemów.

Byłem i kupiłem [okulary] ;)

Oprawka wiadomo, plastik fantastik, ale co mnie zaskoczyło to świetnie leżą na głowie [przynajmniej mojej :D]. Ramkę na szkła korekcyjne można wyciągnąć, szkła przeciwsłoneczne "działają" dobrze no i cóż...

Jak ktoś jest świadom, że za 30zł nie kupi okularów z wodotryskami to mogę polecić ;)

Pozdrawiam!

Z samego rana kupiłem okulary, pompkę i oświetlenie. Pierwsze wrażenia to:

1. Wszystko pakowane w blistry więc niczego nie można sprawdzić przed zakupem

2. Jaka cena, taka jakość; nie że coś się rozlatuje, ale widać tą jakość :)

3. Okulary wydają się całkiem fajne - dobrze przylegają od góry, mają szczelinę na dole (wentylacja)

4. Pompka wygląda przyzwoicie - wieczorem ją przetestuję

Oświetlenia nie sprawdziłem

Noski sztywne ale uwieraja tylko przy opasce na głowe gdy się ja za mocno ściśnie.

Plastki dość dobrej jakości i sztywnośći ale jednak trochę skrzypi i trzeszczy.

Pokrowiec jest bardzo solidnie wykonany, twardy duży.

Wypianie ramki na szkiełka korekcyjne i tylych zauszników jest dość ławtwe ale połaczenia są sztywne nie latają na boki.

Pasek do zawieszenia sciągany na silikonową gumkę na samym końcu, trzyma dośc dobrze oprawki ale na pewno nie jest to pewne połącznie.

Opaska na głowe najzwtyczajniejsza rozpinanana na dwie częsci, regulowana.

Wyciagnie szkiełek dośc proste i dobrz rozwiązane natomiast same szkiełka średniej grubosći ale sądze, że raczej będą się ścierać.

Moim zdaniem za takie pieniądze warto kupić takie okulary, gdyz sam pokrowiec wart jest 10-15zł. Dodam,że byłem ok 8 czyli godzine po otwarciu i było 11 par z czego ja wziąłęm jedną także spoko u mnie jest 5 biedronek a tą miałem 600 m od domu :P

Co do innych komponentów nie zakupiłem gdyż:

1.Pompka - wyglądała bardzo tandetnie przez opakowanie lepiej dołożyć do solidnej Beto.

2.Blokada jak każda inna ale nie potrzebowałem (mam dwie)

3.Lampki i tu miałem dylemat o ile przednia wygląała okej i miała tez zmienne tryby pracy ale tylna raczej najzwyklejsza z tego co czytałem na gazetce nie miała zmiant trybów,gdyby komplet był za 9,99 pewnie bym wziął ale miałem tylko 40zł przy sobie. Ale w sumie nie potrzebuję aż tak bardzo lampek więc dobrze się stało. Można powiedzieć, że te lampki nadają się do miejskich rowerów i jazdy w mieście.

LINK DO ZDJĘĆ

Jeżeli ktoś już kupił te lampki to mam pytanie odnośnie przedniej o ile macie porównanie to jak się ma ta lampka z biedronki do takiego 1 lepszego Authora za 70zł jak np. ten http://rower-sport.p...ION-srebrna/831 ?

Przecież dioda 1 W praktycznie nie świeci... No może świeci, ale nie daje dobrego światła.

Czyli te okulary to nie polarki? Tylko zwykłe okulary przeciwsłoneczne?

ja kupiłem oświetlenie i jestem pozytywnie zaskoczony :)

lampka przednia świeci naprawdę dobrze, posiada 3 tryby świecenia (błyskowy, ciągły, stały) jakość powiedzmy dobra :) i wygląda ok na kierownicy :)

lampka tylna również posiada 3 tryby świecenia, wygląda jak normalna lampka, ogólnie może być, ważne żeby być widocznym :)

także zakupy na duży plus :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...