kresowiak1993 Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Witam ! Podczas zmiany biegów 7>6 lub 6>5 dosyć często zdarza się że przerzutka "zastanawia się" co zrobić, jest to być może sprawa błaha dla niektórych, jednak mnie irytuje. Na innych przełożeniach wszystko działa płynnie bez zarzutu. Z tyłu mam SLX. Co najlepiej zrobić ? Jak sądzę kwestia regulacji, ale nie jestem specem w tej materii. Zwracam się, więc z prośbą do Was jak poradzić sobie z tym kłopotem ? Pozdrawiam !
lyndowss Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Wyczyść napęd, a potem polecam ten temat. http://www.forumrowerowe.org/topic/3668-naped-zanim-zapytasz-zobacz/ Jak nie zadziała to sprawdź w jakim stanie są pancerze.
marpok Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 U mnie bylo tak samo, wystarczylo podregulowac delikatnie sruba barylkowa...poza tym to tak jak kolega wyzej napisal.
Mod Team michuuu Napisano 9 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 9 Kwietnia 2012 Jeżeli się zastanawia to zapewne pomoże delikatna korekta linki śrubą przy manetce. Delikatna tzn. po 1/4 góra 1/2 obrotu do zadowalającego efektu.
kitwie Napisano 10 Kwietnia 2012 Napisano 10 Kwietnia 2012 Mam ten sam problem, też SLX. Ale u mnie nie pomagaja korekty minimalne baryłkową..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.