Skocz do zawartości

[pancerz] W jaki sposób zamontować ?

Cub_S

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie bo cały czas jeździłem na rowerze w którym prowadzenie linki tylnej przerzutki było górą tylnych widełek

Teraz zmieniłem rame i prowadzenie jest dołem , w jaki sposób zamontować drugi odcinek pancerza ???? Mianowicie chodzi mi o to czy :

* pancerz ma "ominąć" tylne widełki i wejść od zewnątrz tak jak na fotce którą zrobiłem

:arrow: http://img482.imageshack.us/img482/4102/pancerz7bp.jpg

Dzięki za pomoc i prosze o szybkąodpowiedź :033:

No ale jak puszcze po prawej to bym miał na odwrót gripy :blink:

A dołem nie moge bo tam musze upchnąć przewód z hamulca :D

Najwyżej weme i go skróce i zostawei tak jak jest bo inaczej będzie ciężko

co myślicie ?

U mnie w biku linka od tylnej przerzutki idzie po prawej, hamulca po lewej a przedniej przerzutki po środku. Więc jest tak jak chłopaki mówią, puść ją po prawej.

EDIT:

Pierwszy odcinek pancerza możesz trochę skrócić i zagiąć do przelotki po prawej, nie widze tutaj problemu, bo jak pasowało po lewej to i po prawej powinno pasować.

Gość Gość

Witam :)

Byłem w meridzie żeby mi korbe przykręcili i widziałem jak tam jest porpowadzone , i w końcu poprowadziłem standartowo , a 2 odcinek omija z prawej na lewą tylne widełki :)

Pewnie, że nie ma z tym prablemu. Po co robić wszystko na skos, jeżeli przerzutka jest po prawej i grip jest też po prawej to po co linka ma iść po lewej?

Może się mylę, ale chyba lepiej jak linki są na skos, bo wtedy nie będą się tak "wiły" przy skręcaniu kierownicą, ale ja mam mnie roboty bo mam tylko tylnią przerzutkę i tylni hamulec to może nie powinienem się odzywać :( .

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...