Cub_S Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witam, mam pytanie bo cały czas jeździłem na rowerze w którym prowadzenie linki tylnej przerzutki było górą tylnych widełek Teraz zmieniłem rame i prowadzenie jest dołem , w jaki sposób zamontować drugi odcinek pancerza ???? Mianowicie chodzi mi o to czy : * pancerz ma "ominąć" tylne widełki i wejść od zewnątrz tak jak na fotce którą zrobiłem :arrow: http://img482.imageshack.us/img482/4102/pancerz7bp.jpg Dzięki za pomoc i prosze o szybkąodpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Jak dla mnie za duży przekos, będą duże opory przy przerzucaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plotr Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 A czy ten cypek na po prawej stronie ramy na rurze gornej ok 2 cm od spawu z rura podsiodlowa to nie przypadkiem przelotka wlasnie na ten pancerz ? Teraz jest troche dziwnie zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 No ale jak puszcze po prawej to bym miał na odwrót gripy A dołem nie moge bo tam musze upchnąć przewód z hamulca Najwyżej weme i go skróce i zostawei tak jak jest bo inaczej będzie ciężko co myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiek Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 A nie da się z drugiej strony (przelotki po prawej stronie rury)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 No napisałem pzed chwilką o tym , i jak w takim przypadku rozwiązać problem z pierwszymi odcinkami pancerza ???? Bo wtedy gripy musiałyby być na odwrót a tego się zrobić nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 U mnie w biku linka od tylnej przerzutki idzie po prawej, hamulca po lewej a przedniej przerzutki po środku. Więc jest tak jak chłopaki mówią, puść ją po prawej. EDIT: Pierwszy odcinek pancerza możesz trochę skrócić i zagiąć do przelotki po prawej, nie widze tutaj problemu, bo jak pasowało po lewej to i po prawej powinno pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Ale nie ma problemu jak pancerz z gripa po prawej wchodzi do przelotki na pancerz po prawej ? Nie ma z tym problemu w praktyce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Pewnie, że nie ma z tym prablemu. Po co robić wszystko na skos, jeżeli przerzutka jest po prawej i grip jest też po prawej to po co linka ma iść po lewej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Ok To jak mowicie że "prawy do prawego" będzie ok to tak zrobie Dzięki wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiek Napisano 8 Marca 2006 Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Ja mam prawy do środkowego na około główki ramy i jest OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 to ja mam w ogole poplatane link:D http://xthost.info/dual/pancerze.JPG Pozdrawiam PoleK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam Byłem w meridzie żeby mi korbe przykręcili i widziałem jak tam jest porpowadzone , i w końcu poprowadziłem standartowo , a 2 odcinek omija z prawej na lewą tylne widełki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 10 Marca 2006 Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Pewnie, że nie ma z tym prablemu. Po co robić wszystko na skos, jeżeli przerzutka jest po prawej i grip jest też po prawej to po co linka ma iść po lewej? Może się mylę, ale chyba lepiej jak linki są na skos, bo wtedy nie będą się tak "wiły" przy skręcaniu kierownicą, ale ja mam mnie roboty bo mam tylko tylnią przerzutkę i tylni hamulec to może nie powinienem się odzywać . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 10 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Aha ten "gość wyżej to ja Zrobiłem w końcu tak jak miały seryjne meridy i jest gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.