Skocz do zawartości

[Rower] Kross Hexagon x9 czy x8 ?

michals051

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokladnie ...

A6 z lat poprzednich ...

Ale to zalezy do czego chcesz go uzywac ...

Level jest bardziej usportowiony hexagon to rekreacja.

Jak cena nie gra roli i wybor miedzy x8 a x9 to x9.

Ale mimo wszystko w rowerach na tym pułapie cenowym wolalbym dobre hamulce "V" i lepszy napęd, amorek ...

TapaTtalk'nięte z Andka

Napisano

Mam czas do wakacji :) A więc moze macie jakieśpropozycje nad jakims rowerem , zazwyczaj jeżdże po polnych drogach nieraz do miasta a czasem lubie sobie poszalećrowerem (tzn , poskakac itp , a wiec jesli macie jakies propozycje prosił bym o wysłanie linków :) Cena max to 2 tysiące :) A wiec jeśli możecei to poszukajcie mi idealny rower :)

Napisano

Może inni mnie z krytykują, ale ja i tak był brał hexagona nie szukałbym czego innego chyba, że używki albo starego modelu, ale myślę, że za to cenę nie oferują nic lepszego ;(

Napisano

rastatajm

Nie neguje tego ze hydrauliczna tarcza jest lepsza od V`ki ...

Tylko trzeba sobie odpowiedziec na pytanie jak sie bedzie jezdzic i czy koniecznie jest mi to potrzebne ...

Druga strona tej hydraulicznej tarczy to amorek na którym jest zamontowana ... zaczniemy smigac mocniej i w pełni korzystac z potencjału hamulca jak sądzisz ile XCT wytrzyma ?

michals051

Pewne elementy tego roweru w żadnym wypadku nie nadaja się do skakania ...

Tym amorkiem możesz pojechac po bułki do sklepu i lajtowo przejechac przez lekki teren ... ostrzejsza jazda terenowa, skoki to nie jego przeznaczenie szybko sie "skończy"

Pozdro

Napisano

Poszukaj mi :)

Mogę ci zaproponować na szybko :

http://allegro.pl/kross-level-a6-v-brake-2011-nowy-i2259119077.html

Pisałem że w tym przedziale cenowym wole lepszego amorka i lepszy napęd niz hamulce hydrauliczne ... bo mialem na mysli takiego levela ...

Level bardziej sie nadaje w teren ... XCR mimo ze szczytem techniki nie jest to zdecydowanie lepiej znosi mocniejsze traktowanie niz XCT ... XCR jest 2 klasy wyzej niz XCT.

Z tego co pamiętam Level A6 na V`kach ma piasty przystosowane pod tarcze z mocowaniem CL tak wiec jak ci sie zechce możesz po czasie spokojnie przeskoczyć na hydraulkie ... a Deore na V`kach w A6 to świetne hamulce które dają rade postawic rower na przednim kole .

No i podstawowa sprawa to sposób w jaki bedziesz uzywał roweru ... jak złąpie cie cykloza i pujdziesz w strone XC/maraton to taki A6 to idealną baza na początek do zbudowania roweru zawodniczego amatorskiego ...

Jak cykloza złapie cie jeszcze bardziej to wtedy bedziesz juz dobrze wiedział czego ci potrzeba, czego ci brak, taki A6 ma wszystko co potrzeba dobrze go wyposażysz a na sam koniec zmienisz tylko rame i będzie jak znalazł.

To co chcesz, będziesz chciał robić na rowerze zależy tylko od ciebie, to i kasa determinuje wybor roweru.

Pozdro

Napisano

Oferta tak troszke "śmierdzi" ... zalecałbym wysoce posunietą ostrozność :) (odbiór osobisty)

Sprzedajacy (0) opini ... czyli nowy i do tego cena tak atrakcyjna że aż ...

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...