Skocz do zawartości

[Amortyzator] Wymiana

SKL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ponownie,

Chciałbym pomóc jednej osobie w wymianie amora (używka) w tym rowerze : WGRAJ.org fotke,hosting zdjęć,upload fotek,wgrywanie zdjęć na aukcje oraz fora

http://www.wgraj.org/zdjecie/67527

http://www.wgraj.org/zdjecie/67528

http://www.wgraj.org/zdjecie/67529

http://www.wgraj.org/zdjecie/67530

Doradziłem jej aby wymieniła sobie na jedno półkowy, jak mylę się to proszę mnie poprawić.

Czekam na wasze propozycję. pe-es: nie wiem co to za marka tego roweru, chyba jakiś zwyklak, koła 26' przeznaczenei: jazda po lesie, i małych wybojach. Waga rowrzysty max 75kg.

Pozdrawiam

bloko

Napisano

Szczerze... Lepiej pomóc jej wymienić cały rower. Czy Ty widzisz co z tym widelcem nie tak. jakby dzwon był. :D Nie opłaca się cokolwiek inwestować w ten rower. Jaki budżet?

Napisano

Szczerze... Lepiej pomóc jej wymienić cały rower. Czy Ty widzisz co z tym widelcem nie tak. jakby dzwon był. :D Nie opłaca się cokolwiek inwestować w ten rower. Jaki budżet?

tak widzę jest wygięty:P pomyślałem, że doradzę wymianę widelca (budżet do 200pln). . wiem, że fajnie byłoby kupić nówkę albo używkę ale tak chyba będzie najtaniej?

Napisano

za 300-400pln sa juz ciekawe ofrty całych rowerów

a jeśli juz ma być ten remontowany to w zupełności wystarczy amorek za ...50pln

mozesz mieć rure sterową 1' lub 1'/1/8(odkręć dekielek ze sztycy i zmierz-oraz długość rury sterowej)

np: Amortyzator SR SUNTOUR XCM V2 (2262831568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. warty ponad 100

a tem autentycznie działa

RST OMNI AHED 26 '' DOBRY AMOR TANIO SREBRNY (2258486971) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Napisano

za 300-400pln sa juz ciekawe ofrty całych rowerów

a jeśli juz ma być ten remontowany to w zupełności wystarczy amorek za ...50pln

mozesz mieć rure sterową 1' lub 1'/1/8(odkręć dekielek ze sztycy i zmierz-oraz długość rury sterowej)

np: Amortyzator SR SUNTOUR XCM V2 (2262831568) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. warty ponad 100

a tem autentycznie działa

RST OMNI AHED 26 '' DOBRY AMOR TANIO SREBRNY (2258486971) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

była rozważana propozycja kupna używki z alledrogo, tylko że do kwoty trzeba doliczyć 80-100 pln za transport no i dalej to kot w worku ;/

Napisano

Gdyby to był mój rower to rozważyłbym trzy opcje:

1. Naprawić niskim nakładem finansowym (kupić amorek za 50-100zł używany) i zwyczajnie ujeżdżać dopóki się całkiem wszystko nie rozleci. Wiadomo, nie ma co wymagać cudów od takiego amora, ale od roweru również :).

2. Kupić za te 200zł rowerek używany z napędem, który nie jest jeszcze jakoś masakrycznie zajechany. Za tę kwotę to raczej coś bez amortyzatora. Bo czasem jest tak, że ludzie wolą sztywne konstrukcje, sam nigdy nie narzekałem na jazdę nimi. Zawsze to tańszy serwis i mniej zmartwień.

3. Dołożyć trochę, chociaż do tych 300zł i spróbować poszukać używanego "gotowca". Gdyby coś Ci tam nie odpowiadało, to zawsze można zrobić taki misz masz i poprzekładać kilka części z obecnego roweru (hamulce, koła, kierownicę, siodełko czy co tam jeszcze).

Uważam, że niewarto pakować więcej kasy w obecnego bajka. Nie wiem jak wygląda sytuacja w Twoich okolicach, ale tu gdzie ja mieszkam jest niezła giełda samochodowa i nie tylko. Co niedzielę można tam wyrwać naprawdę ciekawe rowerki dowolnego typu za grosze. Po 100zł nawet chodzą. Często wystawiają je ludzie, którzy nie mają pojęcia o ich rzeczywistej wartości i np: szosy które na alledrogo chodzą po 500-600zł tutaj można znaleźć za 250zł. Rozejrzyj się, moim zdaniem warto gdzieś poszukać całego roweru ;)

Napisano

Gdyby to był mój rower to rozważyłbym trzy opcje:

1. Naprawić niskim nakładem finansowym (kupić amorek za 50-100zł używany) i zwyczajnie ujeżdżać dopóki się całkiem wszystko nie rozleci. Wiadomo, nie ma co wymagać cudów od takiego amora, ale od roweru również :).

2. Kupić za te 200zł rowerek używany z napędem, który nie jest jeszcze jakoś masakrycznie zajechany. Za tę kwotę to raczej coś bez amortyzatora. Bo czasem jest tak, że ludzie wolą sztywne konstrukcje, sam nigdy nie narzekałem na jazdę nimi. Zawsze to tańszy serwis i mniej zmartwień.

3. Dołożyć trochę, chociaż do tych 300zł i spróbować poszukać używanego "gotowca". Gdyby coś Ci tam nie odpowiadało, to zawsze można zrobić taki misz masz i poprzekładać kilka części z obecnego roweru (hamulce, koła, kierownicę, siodełko czy co tam jeszcze).

Uważam, że niewarto pakować więcej kasy w obecnego bajka. Nie wiem jak wygląda sytuacja w Twoich okolicach, ale tu gdzie ja mieszkam jest niezła giełda samochodowa i nie tylko. Co niedzielę można tam wyrwać naprawdę ciekawe rowerki dowolnego typu za grosze. Po 100zł nawet chodzą. Często wystawiają je ludzie, którzy nie mają pojęcia o ich rzeczywistej wartości i np: szosy które na alledrogo chodzą po 500-600zł tutaj można znaleźć za 250zł. Rozejrzyj się, moim zdaniem warto gdzieś poszukać całego roweru ;)

obszernie i konkretnie - dziękuję za info. skorzystałem z rad i doradziłem tej osobie kupno używki do 300-400 pln. minus to taki, że mieszkamy na niezłym zadupiu ale pozostaje alledrogo :)

temat uważam za zamknięty - jeszcze raz dziękuję wszystkim i pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...