Skocz do zawartości

[do 2200] Rower uniwersalny, który lepszy?

Peeyo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moi drodzy. Mam spory problem, gdyż planuję właśnie zakup roweru, niestety środki finansowe ograniczone to i wybór mniejszy. Nie uprawiam profesjonalnie sportu rowerowego, potrzebuje jednak możliwie jak najlepszy rower za cenę ok 2000 zł do jazdy rekreacyjnej (nie zrozumcie mnie źle, rekreacyjnie nie oznacza spokojnie ;) ) w każdym terenie. Posprawdzałem strony producentów oraz odwiedziłem kilka sklepów rowerowych i powybierałem kilka modeli, które interesują mnie najbardziej. Niestety nie jestem zbyt dużym znawcą podzespołów rowerowych i te opisy niewiele mi mówią :( Dlatego proszę Was o pomoc, nie chcę rzucać się sam na głęboką wodę żeby nie żałować później decyzji, muszę wybrać z Waszą pomocą możliwie jak najlepszy sprzęt w relacji cena/jakość. Nie powiem, że zwracam uwagę np. na to, żeby rower miał te 27 biegów, ale to też nie jest warunek konieczny. Stworzyłem sobie taki mały "katalog" w pdf-ie na podstawie danych producentów żeby mieć wszystkie wybrane rowery w pigułce i niejako ułatwić również Wam osąd. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc... Liczę na Was! Pozdrawiam :)

P.s. poniżej podaję link do pliku .pdf :)

Tutaj

Do tego zestawu powinienem jeszcze dodać ten oto rowerek (a niestety zapomniałem o nim):

Cube Aim Disc

Napisano

No stary ! Wiele to nam nie ułatwiłeś "proponując" 31 rowerów. Problem w tym, że to pełen przegląd przede wszystkim geometryczy. Powinieneś wszystkie te rowery dosiąść i określić które z nich najbardziej Ci odpowiadają - bo kupujesz rower, a nie najlepsze możliwe podzespoły wiszące na przypadkowej ramie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...