hehe12 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Oddaje rower do piaskowania. Jak zabezpieczyc gwinty w mufie, bolce na hamulce, rure od sztycy, itd itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Taśma malarską (oklejasz i fajrant). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 I to wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Taśmą malarską to możesz zabezpieczyć przed malowaniem.W takim przypadku wkręcam śruby w gwinty,ale np gwintom w mufie piaskowanie nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Kiedy pracowałem przy konstrukcjach spawanych, to malarze wkładali w/na gwinty takie gumowe zatyczki, jak nie było możliwe, to śruby, jak już to nie było możliwe, to wypełniacz z papieru upchany na maxa i to dopiero oklejali taśmą tylko że mieli taką coś a'la elektryczną tylko że grubszą/mocniejszą, więc tutaj sugerował bym kilka warstw elektrycznej na koniec. Niezależnie od rezultatu, obowiązkiem na montażu po konserwacji było i tak jeszcze raz poprawienie gwintów gwintownikiem/narzynką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinBB Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Poprawianei gwintów bez potrzeby????fajne mahery.... nic nie zabezpieczaj,wykrec piwoty,stery etc. i nie ma problemu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Taśmą malarską to możesz zabezpieczyć przed malowaniem.W takim przypadku wkręcam śruby w gwinty,ale np gwintom w mufie piaskowanie nie zaszkodzi. Nie zaszkodzi? Wydawało mi się że gwinty mi zjedzie, na necie firmy oferujące piaskowanie też zabezpieczają mufę. Myślałem żeby jakis stary suport wkręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Poprawianei gwintów bez potrzeby????fajne mahery.... Na koniec montażu po konserwacji była naklejana w polskim zakładzie tabliczka "Made in Germany". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 oddajesz do jakiegoś zakładu? Jeśli to nie ich pierwsza rama rowerowa to powinni mieć już przyszykowane jakieś zatyczki. A piwoty od hamulców w większości ram można wykręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.