hehe12 Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Oddaje rower do piaskowania. Jak zabezpieczyc gwinty w mufie, bolce na hamulce, rure od sztycy, itd itd?
Artwro Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 Taśmą malarską to możesz zabezpieczyć przed malowaniem.W takim przypadku wkręcam śruby w gwinty,ale np gwintom w mufie piaskowanie nie zaszkodzi.
Tofi Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Kiedy pracowałem przy konstrukcjach spawanych, to malarze wkładali w/na gwinty takie gumowe zatyczki, jak nie było możliwe, to śruby, jak już to nie było możliwe, to wypełniacz z papieru upchany na maxa i to dopiero oklejali taśmą tylko że mieli taką coś a'la elektryczną tylko że grubszą/mocniejszą, więc tutaj sugerował bym kilka warstw elektrycznej na koniec. Niezależnie od rezultatu, obowiązkiem na montażu po konserwacji było i tak jeszcze raz poprawienie gwintów gwintownikiem/narzynką.
marcinBB Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Poprawianei gwintów bez potrzeby????fajne mahery.... nic nie zabezpieczaj,wykrec piwoty,stery etc. i nie ma problemu!
hehe12 Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Napisano 9 Kwietnia 2012 Taśmą malarską to możesz zabezpieczyć przed malowaniem.W takim przypadku wkręcam śruby w gwinty,ale np gwintom w mufie piaskowanie nie zaszkodzi. Nie zaszkodzi? Wydawało mi się że gwinty mi zjedzie, na necie firmy oferujące piaskowanie też zabezpieczają mufę. Myślałem żeby jakis stary suport wkręcić
Tofi Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Poprawianei gwintów bez potrzeby????fajne mahery.... Na koniec montażu po konserwacji była naklejana w polskim zakładzie tabliczka "Made in Germany".
eloo Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 oddajesz do jakiegoś zakładu? Jeśli to nie ich pierwsza rama rowerowa to powinni mieć już przyszykowane jakieś zatyczki. A piwoty od hamulców w większości ram można wykręcić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.