Skocz do zawartości

[hamulce] avid elixir 3

Lezza

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

ostatnio byłem zmuszony do odkręcenia hamulców oraz zacisków i spotkało mnie dziwne aczkolwiek bardzo interesujące zjawisko :) w postaci malutkiego oringa który był na jednej ze śrub przykręcanych do ramy z przodu.

Dziwne jest to, bo tam jest 10-12Nm ścisku, więc ten oring szlag trafi a o dziwo go szlag nie trafił... niestety nie mogę sobie przypomnieć w którym dokładnie miejscu był.... ale wydaje mi się że na samym początku, dlatego nie jest w ogóle zniszczony. Jest miękki, więc bez trudu jestem w stanie go założyć z powrotem

I teraz pytanie do Was. Po co on jest? gdzie go dać z powrotem? dlaczego jak już jest tylko jeden? i dlaczego w żadnej instrukcji AVIDA nie ma ani jednego rysuneczku o nim?

Zdjęcie:

20120408195029.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wg mnie ten oring nie jest mocowany w zadnym miejscu, gdzie zacisk przykrecony jest do ramy/widelca. Może to zasługa tego kto składał rower?

No nikt tego nie dotykał oprócz Kellysa. Jeżeli tak by było, to dali ciała na całej linii :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...