Skocz do zawartości
  • 0

Jergus

Pytanie

Witam

Dawno mnie na FR nie było, a w dziale 29er to jeszcze nie pisałem,choć duzo czytałem.

Chciałbym wam dziś zaprezentować rower mojego znajomego, jest to full, oczywiście 29 i do tego do enduro.

Obecnie w konfiguracji 120/130mm skoku, ale to są pierwsze dni jego testów i niebawem zostanie przestawiony na 140/140

6905956846_b4cd447831_b.jpg

Co sądzicie o tak trwałej konstrukcji ?

rower waży 13,6kg tak jak stoi.

Co ciekawe po pierwszym dniu testu wyszło że zawieszenie mimo że to prosty jednozawias to nie byja bardziej niż czterozawiasy !

A podkresle że uzytkownikiem/testującym jest chłopak który dwa lata jeżdziłna bardzo sztywno ustawionym ściganckim carbonowymWhistler Commanche fullu o 100mm skoku i typowym czterozawiasowym regesywnym zawieszeniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Udało się wreszcie zrobić kilka ładnych zdjęć roweru w akcji, a więc je wrzucę do mojego tematu :)

602395_433902596673018_119366515_n.jpg

150268_435261579870453_412517916_n.jpg

394978_484459514932106_1538765086_n.jpg

No i powoli szykuję listę części do zmian przed kolejną wiosną, a może na zimę uda sie go zabrać gdzieś w cieplejsze rejony :)

MDE to bardzo fajne rowery, jak dla mnie świetne konstrukcje warte swojej ceny. Miałem okazje testować obydwa egzemplarze Bolder29 i CarveAM dzięki uprzejmości chłopaków z GodLikeBike którzy bywają czasami gościnnie w Poznaniu :D.

Jestem pod ogromnym wrażeniem ww konstrukcji, świetnie podjeżdżają jaki i zjeżdżają i do tego bardzo łatwo nad nimi zapanować na trasie a zwłaszcza w ciasnych zakrętach. Co prawda Bolder jest mniej zwrotny nić Carve ale to oczywiście rezultat konstrukcji opartej na kole 29". Świetna praca zawieszenia, bardzo dobra sztywność konstrukcji i lekkość.

Bardzo fajne maszynki można złożyć na tych ramkach i do tego lekkie jak na enduro :D

Dodatkowym atutem tej marki jest "hand made in Italy" i możliwość bardzo dużej customizacji roweru u dystrybutora.

<p>

MDE to bardzo fajne rowery, jak dla mnie świetne konstrukcje warte swojej ceny. Miałem okazje testować obydwa egzemplarze Bolder29 i CarveAM dzięki uprzejmości chłopaków z GodLikeBike którzy bywają czasami gościnnie w Poznaniu :D.

Jestem pod ogromnym wrażeniem ww konstrukcji, świetnie podjeżdżają jaki i zjeżdżają i do tego bardzo łatwo nad nimi zapanować na trasie a zwłaszcza w ciasnych zakrętach. Co prawda Bolder jest mniej zwrotny nić Carve ale to oczywiście rezultat konstrukcji opartej na kole 29". Świetna praca zawieszenia, bardzo dobra sztywność konstrukcji i lekkość.

Bardzo fajne maszynki można złożyć na tych ramkach i do tego lekkie jak na enduro :D

Dodatkowym atutem tej marki jest "hand made in Italy" i możliwość bardzo dużej customizacji roweru u dystrybutora.

Skręca tak jak powinien. :)8264569089_f2bfed63fd_b.jpg8265638910_cbec3f95c3_b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...