walen22 Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam! Interesowałbym mnie któryś z tych rowerków. Pytanie czy warto dopłacać 300 zł do nowszego modelu. Roweru używam amatorsko, do jazdy mieszanej- trochę miasta, szosa, jakiś las od czasu do czasu, żaden specjalnie trudny teren. Wycieczki głównie weekendowe w ciepłe dni, więc rower nie będzie zbyt intensywnie eksplatowany. Pozdrawiam
Obes Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 W modelu 2011 masz lepszej klasy manetki z 8 przełożeniami z tyłu , w 2012 gorsze manetki z 9 przełożeniami z tyłu, natomiast rozpiętość kasety jest taka sama 11-32, wg. mnie w Twoim wypadku lepszym wyborem będzie model 2011.
walen22 Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Dzięki wielkie za pomoc:) A jeszcze mam pytanie odnośnie tego amortyzatora olejowego? W tym nowym modelu jest, w tym starym jeszcze z mechaniczną blokadą skoku. Jaka jest różnica w użytkowaniu i czy faktycznie jest lepszy? Sprzedawca w sklepie ciężko to zachwalał ale wiadomo może być róźnie...
Obes Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Według mnie przy twoim sposobie jazdy blokada nie jest potrzebna, ponad to tak zwane amortyzatory Gila same z siebie sa tępe w działaniu, nie potrzeba im żadnej blokady ani się zbytnio nie uginaja ani nie bujają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.