Skocz do zawartości

[rogi] Specialized P2 Overendz

Basiq

Rekomendowane odpowiedzi

Rogi wykonane są z aluminium w ergonomicznym kształcie i obleczone jakąś gumą czy czymś w tym stylu w cenie ok. 110zł.

Pierwsze wrażenie po wyciągnięciu z pudełka - bardzo pozytywne. Materiał jest bardzo przyjemny dla oka - żadnych pozostałości po procesie produkcyjnym tak częstym przy produktach gumowych (no ale cena zobowiązuje do najwyższej jakości wykończenia). To co miłe dla oka pozostaje również miłe w dotyku - w rękawiczkach materiał ten jest bardzo przyczepny, natomiast goła skóra nie ma tendencji to pocenia się przy długotrwałym chwycie. Po zamontowaniu ręka praktycznie sama znajduje najwygodniejszą pozycję - swoją drogą bardzo przemyślaną (ze spodu jest wytłoczenie pod palec wskazujący, zaś na kciuk idealnie odnajduje swoje miejsce na zakończeniu elementu). Kształt sprzyja również wsparci się śródręczem nie wywołując nieprzyjemnego wbijania krawędzi (tak jak może to mieć w rogach klasycznych).

Rogi te przejechały ze mną niewiele - bo ok. 500km, jednakże jestem w stanie określić, że są to najwygodniejsze rogi jakie dotąd posiadałem (ponieważ do tej pory zawsze były to proste rurki). Co do trwałości - wydaje mi się, że nie ma obaw ponieważ znajomy testując moje J7 zaliczył OTB centralnie na rogi na kostce brukowej - po zdarzeniu nie ma większego śladu, trzeba wiedzieć że jest zdarcie aby je zauważyć więc powinny znosić incydenty w terenie znacznie lepiej, a niżeli lakierowane aluminium.

Największą wagą... znaczy wadą omawianych rogów jest właśnie ich ciężar - komplet to 140g, jednakże dla maniaków lekkości amerykanie mają propozycję karbonową w cenie, bagatela, 349zł - waga nieznana ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...