Chciałbym Wam zaprezentować mój rower a mianowicie Specialized Hardrock Disc. Rower kupiłem we wrześniu 2010 roku. Szukałem odpowiedniego roweru po wieloletniej przerwie w jeżdżeniu. Celem było głównie polepszenie mojej kondycji, zrzucenie trochę brzucha i sam powrót do jazdy na rowerze po przerwie. Do obecnej chwili przejechałem ok. 900km - wiem że nie jest to wiele ale niestety ze względu na brak czasu nie mam szans na więcej - cieszę się z tego ile jest. Miejsca gdzie jeżdżę to głównie asfalty lub leśne ścieżki, w okolicy nie mam co liczyć na większe góry, kilka mniejszych się znajdzie.
Rama rozmiar: 19"
waga roweru: ok 14 kg.
mój wzrost: 186 cm.
waga: 84 kg.
Specyfikacja:
RAMA:Specialized Hardrock A1 Premium Aluminum
WIDELEC: Suntour Epicon LOD 2011
MANETKI: Sram X-3 Trigger
PRZERZUTKA PRZEDNIA: Schimano Altus
PRZERZUTKA TYLNA: Sram X-4
HAMULCE: Tektro Novela 160mm
KASETA: Sram PG-730
KORBA: SR Suntour
OBRĘCZE: Alex HRD
PIASTY: ??
OPONY: Specialized Fast Track 26x2.0"
KIEROWNICA: ?? 640mm, gięta
CHWYTY: Giant Lock-ON skręcane
ROGI: Ritchey WCS
MOSTEK: ??, 15 stopni,
SZTYCA: 12,5mm offset
SIODŁO: Specialized XC
PEDAŁY: Schimano-PD M545 LX
Dodatki:
licznik: Sigma BC 1009
pulsometr: Sigma Onyx-Easy
buty SPD: Schimano-SH M077
Nie mogę podać dokładnej specyfikacji wszystkich części ze względu na brak jakichkolwiek oznaczeń na nich.
Na początku zeszłego roku (2011) zmieniłem pedały na SPD, przedni amortyzator na Epicona i chwyty na skręcane. Różnica w SPD jest bardzo duża na korzyść, podobnie jak amortyzator który dla mojej jazdy jest w 100% wystarczający. W tym roku (2012) dodałem rogi do kierownicy ze względu na wygodę w dłuższej trasie.
Zdjęcia - przepraszam za słabą jakość ale zdjęcia robione telefonem, w niedługim czasie dodam lepsze.
Pytanie
maciej1988
Witam!
Chciałbym Wam zaprezentować mój rower a mianowicie Specialized Hardrock Disc. Rower kupiłem we wrześniu 2010 roku. Szukałem odpowiedniego roweru po wieloletniej przerwie w jeżdżeniu. Celem było głównie polepszenie mojej kondycji, zrzucenie trochę brzucha i sam powrót do jazdy na rowerze po przerwie. Do obecnej chwili przejechałem ok. 900km - wiem że nie jest to wiele ale niestety ze względu na brak czasu nie mam szans na więcej - cieszę się z tego ile jest. Miejsca gdzie jeżdżę to głównie asfalty lub leśne ścieżki, w okolicy nie mam co liczyć na większe góry, kilka mniejszych się znajdzie.
Rama rozmiar: 19"
waga roweru: ok 14 kg.
mój wzrost: 186 cm.
waga: 84 kg.
Specyfikacja:
RAMA: Specialized Hardrock A1 Premium Aluminum
WIDELEC: Suntour Epicon LOD 2011
MANETKI: Sram X-3 Trigger
PRZERZUTKA PRZEDNIA: Schimano Altus
PRZERZUTKA TYLNA: Sram X-4
HAMULCE: Tektro Novela 160mm
KASETA: Sram PG-730
KORBA: SR Suntour
OBRĘCZE: Alex HRD
PIASTY: ??
OPONY: Specialized Fast Track 26x2.0"
KIEROWNICA: ?? 640mm, gięta
CHWYTY: Giant Lock-ON skręcane
ROGI: Ritchey WCS
MOSTEK: ??, 15 stopni,
SZTYCA: 12,5mm offset
SIODŁO: Specialized XC
PEDAŁY: Schimano-PD M545 LX
Dodatki:
licznik: Sigma BC 1009
pulsometr: Sigma Onyx-Easy
buty SPD: Schimano-SH M077
Nie mogę podać dokładnej specyfikacji wszystkich części ze względu na brak jakichkolwiek oznaczeń na nich.
Na początku zeszłego roku (2011) zmieniłem pedały na SPD, przedni amortyzator na Epicona i chwyty na skręcane. Różnica w SPD jest bardzo duża na korzyść, podobnie jak amortyzator który dla mojej jazdy jest w 100% wystarczający. W tym roku (2012) dodałem rogi do kierownicy ze względu na wygodę w dłuższej trasie.
Zdjęcia - przepraszam za słabą jakość ale zdjęcia robione telefonem, w niedługim czasie dodam lepsze.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.